Köşe Yazısı

MASUM ÇOCUKLAR ÖLÜYOR!

İnsanlığın, gözlerinin kör kulaklarının sağır olduğu günlerden geçiyoruz. Dünya üzerinde sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın yerini nefret almış. Barışla değil savaşla, barbarlıkla ve kan kokusuyla yaşanıyor hayatlar. Merhamet ve insanlığın esamesi..

MASUM ÇOCUKLAR ÖLÜYOR!

İnsanlığın, gözlerinin kör kulaklarının sağır olduğu günlerden geçiyoruz. Dünya üzerinde sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın yerini nefret almış. Barışla değil savaşla, barbarlıkla ve kan kokusuyla yaşanıyor hayatlar. Merhamet ve insanlığın esamesi kalmamış yer yüzünde. Çünkü; çocuklar ölüyor masum çocuklar.

İnsanlığımdan utanıyorum. Şu koskoca dünyaya, 509.200.000 km² alana sığamadık. Otalama 70-80 yıl, misafir olarak hayat süreceğimiz evrende sevgiyi, hoş görüyü, paylaşmayı ve insanca yaşamayı beceremedik. Çocuklar ölüyor diyorum! Masum çocuklar.

Çocuklar ölüyor, masum insanlar yok oluyor. Hamas; kadın, çocuk, erkek demeden sivilleri esir alıyor. Onlara işkence yapıyor öldürüyor. Her yeri kanlar içinde, yarı çıplak baygın bir kadını zafer naraları atarak bir kamyonetin arkasında teşhir ediyor. Bu olayların ardından İsrail sivillerin üzerine çocuk, kadın demeden bombalar yağdırıyor. Çare aradığımız yerlere kadar yerle bir ediyor, hastaneleri bombalıyor. Bir yanda Hamas diğer yanda İsrail. Olan Filistin’e ve masum insanlara oluyor.

Bu katliamlar, hangi dine hangi ideolojiye sığar. Masum insanları öldürmenin meşru olduğu hangi kutsal kitaplarda yazar. Hangi peygamber çocukların ve masum insanların öldürülmesini onaylar. Kendi egemenliklerini sürdürmenin ve korumanın en kolay yolu ölümle kanla korkutmaktan geçer. Cihat ve din adı altında daha ne kadar vebal ödeyecek masum insanlar.

İsrail’in dini Yahudilik olamaz; Hz. Musa; “Kin kavgayı ayaklandırır fakat sevgi her suçu örter” der. Masum insanları öldürenler Hz. Musa’nın ümmeti olamaz. Kutsal kitaplardan Tevrat; “Yoksulun feryadına kulağını tıkayanın feryadına yanıt verilmeyecektir” der. Musa peygambere gelen on emirden altıncısı “Öldürmeyeceksin” diyen “Tevrat” sizin kitabınız olamaz.

Hamas’ın dini İslam olamaz; Hz. Muhammed: “İnsanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez”, “Kıyamet günü en şiddetli azap görecek kimseler, dünyada insanlara en çok işkence edenlerdir” der. Sokaklarda kamyonet kasasında, yarı çıplak yaralı bir kadını teşhir edenler, Hz. Muhammed’in ümmeti olamaz. “Bir cana kıymanın veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmanın cezası olmaksızın kim bir kimseyi öldürürse sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir canı kurtarırsa sanki bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.” diyen ve ilk emri “oku” olan “en büyük günah insan öldürmektir” diyen, “Kuran” Hamasın kitabı olamaz. Hiçbir din, hiçbir kutsal kitap ve hiçbir peygamber insan öldürmeyi meşru görmez. Aksine yasaklar ve büyük günah olduğunu anlatır.

Gözler kör kulaklar sağır. Haftalardır ateşkesi sağlayamayan sözüm ona dünya liderleri, keyfi yerinde petrol zengini İslam ülkeleri neredesiniz? Çocuklar ölüyor diyorum! Masum çocuklar. Gazze’de çocukların ölüm çığlıkları, dünyanın dört bir yanındaki insanların sesinden daha fazla yankılanmıyor mu sizce? Bu vahşetin adı apaçık soykırım değil midir? Dünyanın gözü önünde çocuklar ve masum insanlar ölüyor, dünya sessiz ve dünya suspus. Ayla Aydemirin “sol yanım acıyor anne” adlı şiir kitabında yazdığı gibi; “Burası dünya! Ne çok kıymetlendirdik. Oysa bir tarla idi; ekip biçip gidecektik.” Hepsi bu kadar işte! Dünya bu kadar.
Sağlıcakla…
Damga gazetesinden alıntıdır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL