Köşe Yazısı

ASGARİ ÜCRET TAMAM MI.?

İYİ Haftalar… Fındık üreticisinin gözü fındık fiyatına çevrildi. Türkiye’nin 42. Hafta dahil ihracat 298 bin ton ve gelir 1.762 milyon dolar, ortalama kg 5,59 dolar” gelir elde ettiği fındıkta artık..

ASGARİ ÜCRET TAMAM MI.?

İYİ Haftalar…

Fındık üreticisinin gözü fındık fiyatına çevrildi. Türkiye’nin 42. Hafta dahil ihracat 298 bin ton ve gelir 1.762 milyon dolar, ortalama kg 5,59 dolar” gelir elde ettiği fındıkta artık 2021-2022 sezonunun son günlerini yaşıyoruz. Yeni sezonda fiyat ve rekolte tartışmaları ise devam ediyor. Fındık fiyatlarının üretici bahçeye girmeden açıklanacağı şeklinde iktidar cephesinden gelen açıklamalardan sonra Temmuz ayının son haftası veya Ağustos ayının ilk haftası açıklanması beklenirken, fiyatın 3 ila 3,5 dolar arasında yani 50 ila 55 TL arasında açıklanması yönünde bölgede beklenti arttı. Umarım verilecek fiyat fındık üreticisi için hayırlı olur.

Asgari Ücret 5500 TL oldu. Ekmeğe zam geldi. Temel gıda maddelerine hatta otobüs fiyatlarına bile. Önümüz bayram ancak vatandaşın memleketine gidecek, bayram yapacak hali kalmadı. Yaşanılan ekonomik kriz vatandaşların iyice belin büktü. Açlık sınırı 6 bin 391 TL’ye çıktı. “Bir uyuyun 6 ay sonra uyanın Türkiye’de çok farklı noktalarda olacağız.” demişti Maliye Bakanı altı ay önce. Uyudu uyandı. Baktı ki ekonomik anlamda kötü durumdayız, “Enflasyon altı ay sonra düşmeye başlayacak.” dedi. Tekrar uyudu herhalde…

Sıcakların etkisini göstermeye başladığı bu aylarda, boğulma vakaları da artış göstermeye başladı. Yaz sıcaklarında denize atlayıp serinleme isteği, her yıl onlarca kişinin yaşamını boğularak yitirmesine neden oluyor. Akıntı bölgelerinde, yüzülmesi yasak olan alanlarda ya da cankurtaran ve tesisleşme gibi hizmetlerin olmadığı sahillerde daha çok boğulma vakaları görülmektedir. Bu aylarda yetkililerin uyarılarını dikkate alalım.

Pençe-Kilit Operasyonu’nda, teröristlerin saldırısı sonucu Piyade Uzman Çavuş Serhat Bal şehit olduğu haberi hepimizi derinden üzdü. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum.

Covid-19 henüz bitmiş değil… Hala hastalığa yakalananlar mevcut. Tedbiri elden bırakmayalım.

Giresunspor, yeni sezonun hazırlıklarına devam ediyor. Hazırlık kampına şuan gelecek vaat eden genç, yerli oyuncularımız dahil oldu. Kulübümüzün transfer çalışmaları titizlikle devam ediyor. Yönetim mevcut imkanlarla en iyi sonuca ulaşmak için çalış-maktadır. İlerleyen günlerde de yabancı transferlerimiz de kadroya dahil olacak. Ampute Milli Futbol Takımımız, 2022 Dünya Kupası hazırlıkları için Giresun’da kamp yapıyor. Millilerimiz Bulancak İlçe Stadında çalışmalarını sürdürüyor. Ülkemiz Dünya Kupasına ev sahipliği yaparken biz de Ay-Yıldızlılarımıza ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Giresunspor’umuza ve Milli Takımımıza Başarılar Dilerim.

 

SAYGILARIMLA

Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim

SAVAŞ’ımın Yokluğunun 4101’inci Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL