Köşe Yazısı

Vatanımızda Azınlık Olma Yolundayız

Ülkemizde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu diye bir kurum var. Kredi ve Yurtlar Kurumunun amacı; yurt içinde ve dışında yükseköğrenim gören üniversite öğrencilerine burs, kredi ve..

Vatanımızda Azınlık Olma Yolundayız

Ülkemizde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu diye bir kurum var. Kredi ve Yurtlar Kurumunun amacı; yurt içinde ve dışında yükseköğrenim gören üniversite öğrencilerine burs, kredi ve yurt imkânı sunmaktır. Bu sayede öğrenciler devlet dışında hiçbir kurum, görüş, girişim ve organizasyona borçlanmasına izin verilmez. Hiçbir grubun maddi imkânı olmayan öğrencileri istismar etmesine izin verilmez.

 

KYK öğrencisine verdiği 

Parayı faiziyle geri istiyor

 

Üniversite öğrencilerine destek amaçlı bir kurum düşünün; öğrencisine 32.000 TL kredi veriyor bu krediyi 102 bin TL olarak öğrencisinden geri istiyor. Diğer yanda öğrencisi işsizlik sebebiyle 5000 TL öğrenim kredisi borcunu 1 yıl erteleme talebinde bulunuyor. Faiz görünmeden 7700 TL olarak ödeme zorunda kalıyor. Yardım amaçlı verdiği eğitim kredilerinden rant ve gelir elde eden bir devlet kurumu ile karşı karşıyayız.

 

Birçok ülkeye milyarlarca 

Dolar hibe ediyoruz

 

Aynı devlet; kalkınma yardımları adı altında Suriye, Arnavutluk, Irak, Afganistan, Filistin, Somali, Kazakistan, Kırgızistan, Bosna Hersek ve Tunus’a milyarlarca dolar yardımda bulunuyor. Somali’ye karşılıksız 1 milyar dolar. Sığınmacıya karşılıksız 40 milyar dolar hibe ver kendi öz evladına verdiğin üç kuruşu fahiş faizle geri al. Ne güzel bir dünya be. Kimin parasını kime veriyorsak artık.

 

İçişleri Bakanı Soylu

göçmelerle bir araya geldi

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bayramda Polis Eğitim ve Kongre merkezinde göçmenlerle bayramlaştı. Çıktı kürsüye aldı mikrofonu eline ve Türkiye’de doğan Suriyeli sayısını açıkladı. Konuşmasında; “700 binin üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu ülkede dünyaya geldi. Bu ülkede 700 binin üzerinde alem meydana getirdiler. Bu büyük bir zenginliktir” dedi. Kendi ülkesinin insanları, açken insana layık bir şekilde yaşayamıyorken kendi halkına, gençlerine çocuklarına bakmıyor durumdayken 700 bin Suriyeli çocuğa “ülkemiz adına bu bir zenginliktir” diye sevinen ve övünen bir içişleri bakanından bahsediyorum.

 

11 yılda 700 bin 

çocuk doğurmuşlar

 

Ülkemizde 4 milyon Suriyeli var. 11 yılda 700 bin çocuk doğurmuşlar. Hepsi ülkemizde doğduğu için Türk vatandaşlığı hakkı kazanıyor. Üstelik gidip gitmeyecekleri daha ne kadar çoğalacaklardı da belli değil bugün 700 bin yarın 1 milyon belki de 2 milyon. Ülkemiz adına kaygılanmamak elde değil.

 

Atalarımıza ihanet 

geleceğimize hıyanet ediyoruz

 

Atalarımızın aç, sefil ve yokluk içinde yedi düvele meydan okuyarak kanlarıyla canlarıyla kurdukları ülkemiz bizim olmaktan çıkıyor. Ve bu cennet vatanımızı vicdansızca, hayasızca, şuursuzca ellerimizle teslim ediyoruz. Savaş meydanlarında düşmanın başaramadığını biz, kendi ellerimizle hediye ediyoruz. Öyle bir zaman gelir ki ne eyvah işe yarar ne de ah. Bir bakmışsın kendi öz vatanında “azınlık” olmuşsun. Yazık, bu ülke adına canlarını evlatlarını feda etmiş atalarımıza ihanet geleceğimize hıyanet ediyoruz.

Sağlıcakla…

Damga gazetesinden alıntıdır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL