Köşe Yazısı

TÜRKİYE’Yİ YASA BOĞAN BARTIN..

İYİ Haftalar… 14 Ekim 2022 Cuma akşamı Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden faciası tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında önceki akşam meydana gelen grizu patlamasında 41 madenci hayatını..

TÜRKİYE’Yİ YASA BOĞAN BARTIN..

İYİ Haftalar…

14 Ekim 2022 Cuma akşamı Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden faciası tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında önceki akşam meydana gelen grizu patlamasında 41 madenci hayatını kaybetti. 58 işçi de kurtarıldı. Türkiye, yıllar sonra bir kez daha bir maden ocağı faciası yaşadı. Yaşanan faciada art arda gelen acı haberler maalesef yüreklerimizi dağladı. Facia bir kez daha maden ocaklarındaki tedbirler ve güvenlik koşullarında yaşanan ihmalleri akıllara getirdi. Gereken soruşturmalar, araştırmalar yapılıyor. Takipçisi olacağız. Yaşamını yitiren emekçi kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum…
Fındık Fiyatı Giresun serbest piyasasında 47-48 TL civarında alınıyor. Vatandaşlar fiyatlardan memnun değil. Umarım bu fiyatlar yapılan zamlardan sonra bir an önce fındık fiyatları artışa geçer ve fındık üreticisinin yüzü biraz güler ve rahat bir nefes alır. Umarım Giresun siyasetçileri fındığa değer verir ve fındık hak ettiği değeri bulur.
İl Özel İdaresi yanındaki arsada çalışma devam ediyor. Yetkililerden ciddi hiçbir açıklama yok bizde takibe ve de gündemde tutmaya devam edeceğiz.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği, kahverengi kokarcanın zararlarına ve mücadelenin önemine dikkat çekerek fındık üreticilerini uyardı. Yapılan uyarılarda, kahverengi kokarcanın kışın ergin halde çoğunlukla ev, ahır, depo gibi kapalı mekanların korunaklı kısımlarında geçirdiklerine ve ortalama sıcaklığın 17 C’ye ulaştığı yerlerden çıkarak 2-3 hafta beslenip yumurta koymaya başladıkları belirtildi. İnsan hayatı için de tehlike oluşturan kahverengi kokarcayı önlemek amacıyla biz fındık üreticileri olarak Mayıs-Haziran aylarında muhakkak ilaçlama yaptırmalı ve gerekli kurumlardan bilgiler almalıyız.
Bulancakspor Ünye deplasmanından bir puanla döndü ve Bulancakspor bu sezonki ilk puanını deplasmanda almış oldu. İnşallah bundan sonraki maçlarında puan veya puanlar alarak takımımız üst sıralara doğru çıkar. Bulancakspor’a zaman lazım yeni kurulan bir ekip, yapılan takviyelerle birlikte çok daha iyi olacaklardır.
Pazarsuyu Yıldız Spor çalışmalarına devam ediyor. Yeni kurulan bir ekip olmasına rağmen yapılan idmanlar ve oynanan hazırlık maçlarında güzel bir görüntü sergiledi. Bu sezon iyi sonuçlar alarak lige renk katacaklardır.

SAYGILARIMLA
Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim
SAVAŞ’ımın yokluğunun 4206’ncı Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL