Köşe Yazısı

TMO’YA HAYIRLI OLSUN.!

İYİ Haftalar… Giresun’da, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2022 ürünü fındık alımına başladı. TMO’nun alım fiyatı daha yüksek. 54 randıman gelen fındık fiyatı 55 liranın üzerine çıkmakta. Üretici TMO’yu tercih ederse..

TMO’YA HAYIRLI OLSUN.!

İYİ Haftalar…

Giresun’da, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2022 ürünü fındık alımına başladı. TMO’nun alım fiyatı daha yüksek. 54 randıman gelen fındık fiyatı 55 liranın üzerine çıkmakta. Üretici TMO’yu tercih ederse daha kazançlı çıkacaktır.  Şu anda serbest piyasadaki fiyat ile TMO’nun alım rakamı arasında çok ciddi fark var.

Giresun’da 22 Ağustos 2020 yılında 11 kişinin vefat ettiği sel felaketinin üzerinden tam 2 yıl geçti. Özellikle Dereli ve Doğankent en çok sel felaketine maruz kalan ilçelerdendi. Temennim başta ilimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm insanlığın bu tür felaketler yaşamamasıdır. İnşallah böyle bir felaketle bir daha karşılaşmayız.

Türkiye geçtiğimiz Cumartesi günü Gaziantep ve Mardin’den gelen iki benzer kaza haberiyle yasa boğuldu. İki şehirde de kaza yapan araçlara yardıma gidenler faciayı yaşadılar. Mardin’deki kazada 20, Gaziantep’teki kazada 15 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, tedavi altında olan yaralılara acil şifa diliyorum.

Dün Bulancak Pazarsuyu deresinde AFAD ve AKUT tarafından tatbikat düzenlendi. 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşadığımız sel felaketinin yıldönümünde AFAD ve AKUT’un yapmış olduğu bu tatbikat, olası bir felakette ekiplerimizin bu felaketlere hazır olduğunu gösterdi. Yapılan bu tatbikatta emeği geçenlere teşekkür ederim.

Covid-19 ve Maymun Çiçeği Virüsü sonrası yeni bir salgın ile daha karşı karşıyayız. 2 yılı aşkın süredir koronavirüs ile mücadele eden dünya son günlerde Hindistan’dan gelen haberler ile yeniden diken üzerinde. Hindistan’da son derece bulaşıcı bir virüsün çocuklar arasında yayıldığı bildiriliyor. Ciltte kırmızı kabarcıklara neden olan Domates Gribi’nin semptomları açıklandı. Adını enfekte olan kişilerin cildinde görünen büyük kırmızı kabarcıklardan alan Domates Gribi’nin en belirgin semptomu bu. Bu kabarcıkların dışında virüsün 4 ana semptomu bulunuyor; Yüksek ateş, Yorgunluk, Vücut ağrıları, Şiddetli eklem ağrıları.

Giresunspor kendi saha ve seyircisi önünde Kasımpaşa’yı, 90 dakikada attığı golle 1-0 yendi. takımımızdaki çıkış sürüyor, umarım bu çıkışımızı önümüzdeki maçlara da yansıtarak üst sıralara doğru tırmanırız.

Bulancakspor nihayet başkanına kavuştu. Yeni Başkan Murat Yiğitbaş oldu. Artık yeni başkan bir an önce yönetimini kurup çalışmalar başlayarak, Bulancakspor’u bir üst lige taşımalıdır. Yeni Başkan Murat Yiğitbaş’a başarılar diliyorum.

 

 

SAYGILARIMLA

Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim

SAVAŞ’ımın yokluğunun 4150’nci Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL