Köşe Yazısı

TARIM İŞÇİSİ ÇOCUKLARI.!

Bulancak Kaymakamı ÜNAL KOÇ ve Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü ŞENEL BULUT ile birlikte Bulancak’ta konaklayan mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik sosyal etkinlikler kapsamında, Bulancak Güzelyalı İlkokulu’nda düzenlenen ‘Bülent Amca..

TARIM İŞÇİSİ ÇOCUKLARI.!

Bulancak Kaymakamı ÜNAL KOÇ ve Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü ŞENEL BULUT ile birlikte Bulancak’ta konaklayan mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik sosyal etkinlikler kapsamında, Bulancak Güzelyalı İlkokulu’nda düzenlenen ‘Bülent Amca Hacivat-Karagöz Oyunu ve Kukla Gösterisi’ne katıldık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ILO Türkiye Ofisi ve Pikolo Derneği işbirliğinde yürütülen ve Kaymakam ÜNAL KOÇ tarafından organize edilen, “MEVSİMLİK TARIMDA ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN ÖNLENMESİ” projesi kapsamında Bulancak Güzelyalı İlkokulu’nda bir araya gelen çocuklar, önce BÜLENT AMCA KUKLA ŞOVU’nu ardından da bu zamana kadar 27 ili gezerek tiyatro oyunlarını sergileyen ekibin gösterisini izlediler. Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan aileler, tarım sektöründe işgücü ihtiyacının yoğun olduğu aylarda çalışmaktadır. Bu ayların bir bölümü okul eğitiminin yoğun olduğu aylarla çakışmaktadır. Bu durumda ailelerin çocuklarını okula göndermesi büyük bir sorun teşkil etmektedir. Buradaki okullarımızda bulunan eğitmenlerimiz çocuklarımızı eğlendiriyorlar. Çocuklar gün içerisindeki okul derslerinin yanı sıra sosyal etkinlikler, oyunlar, beceri geliştirme faaliyetleri ile güzel vakit geçiriyorlar. Ailelerinin işlerinden dolayı akranlarıyla aralarında oluşabilecek eğitim farkını da böylelikle kapatmış oluyorlar. Bizler de ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN SON BULMASI ve çocukların eğitim haklarının ellerinden alınmaması adına bu etkinlikte yer alarak her zaman olduğu gibi desteğimizi gösterdik.

 

Fındık Fiyatı oyuncak oldu. Çiftçinin sesini çıkaracak hali bile kalmadı. Yazıklar olsun “KİM’E ?”

 

Gün be gün kaza haberleri duyuyoruz. Konunun uzmanlarına göre kazaların önde gelen nedenleri arasında trafik kurallarına uymama birinci sırada. Aşırı hız, yanlış sollama, kırmızı ışık ihlali, dikkatsizlik, araç sürerken cep telefonuyla sohbet, alkol, yorgunluk kazaların nedenleri arasında sayılıyor. Kazaların meydana gelmesi, kuşkusuz salt bu sayılanlarla da sınırlı değil. Yolla, kavşaklarla ilgili yapım hataları, yola mıcır döküldüğünü açık ve net uyarı işaretleriyle anımsatma eksikliği de keza kazaya yol açan çok sayıda ciddi ihmaller arasında sayılıyor. Adeta trafik kazaları savaş gibi can alıyor. Lütfen dikkatli olalım.

 

Giresun Bürokratları Yine Yapacağını Yaptı! Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürü HASAN BULUT’un devam etmesine mani oldular. HASAN BULUT’un Giresun için yaptığı hizmetlere teşekkür eder, şimdiden yeni görev yerinde başarılar dilerim.

 

SAYGILARIMLA

Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim.

Savaş’ımın Yokluğunun 4153’ünü günü…

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL