Köşe Yazısı

SOSYAL MEDYA ÇIKTI İNSANLIK BOZULDU

Geldiğin yeri asla unutmayacaksın ve geçmişini asla küçümsemeyeceksin. Ülkemde haftalardır bin bir türlü sorun varken magazinsel bir çiftin hayatına tanıklık ediyoruz. Ana haber bültenlerinden tutun tüm basın yayın organlarının manşet..

SOSYAL MEDYA ÇIKTI İNSANLIK BOZULDU
Geldiğin yeri asla unutmayacaksın ve geçmişini asla küçümsemeyeceksin. Ülkemde haftalardır bin bir türlü sorun varken magazinsel bir çiftin hayatına tanıklık ediyoruz. Ana haber bültenlerinden tutun tüm basın yayın organlarının manşet haberleri Polat çifti olmuş durumda. Çökmüş ekonomimizden, depremzedelerimizden, halkımızın açlık ve sefaletinden kimsenin bahsettiği yok.
Her zirveye çıkışın bir yokuşu vardır. Zirveye çıkmak için yokuşu tırmanırken, içinde mücadele varsa, emek varsa, alın teri varsa; kolay kolay o zirveden aşağı inmezsiniz. “Zirve tek kişiliktir” cümlesi de hikâye, zirvede kalmak için birliğe, beraberliğe ve güç ihtiyacınız vardır. O güç ki inerken yanınızda olmalı sizi asla yalnız bırakmamalı. Varken herkes dost, yok olunca ortaya çıkar gerçek dostlar.
Polat çifti gibi yüz binlerce insanlar var hayatımızda. Görgüsüzlükle, şımarıklıkla, kişisel egolarıyla ne oldum delisi olan yüz binlerce insan. Yediklerini içtiklerini aç ve sefalet içerisinde yaşayan halkımızın gözlerine sokan yüz binlerce insan. Kendinden başka kimseye faydası olmayan gösteriş ve şatafat meraklısı gelirinin kazancının nereden geldiği belli olmayan yüz binlerce insan.
Emeksiz, zahmetsiz ve içinde alın teri olmayan kazançlar sizi bir gün o zirveden tepe takla aşağı yuvarlar. Neye uğradığınızı şaşırırsınız, haksız, nerden geldiği belli olmayan malın mülkün size bir faydası olmadığını anladığınızda iş işten çoktan geçmiştir. Dost bildikleriniz düşman kesilir herkes kendi derdine düşer. Rüzgâr tersine estiğinde yaprak misali yalnız ve çaresiz tek başınıza kalır rüzgârı önünde savrulursunuz.
Büyüklerimizden, yediğimizi içtiğimizi herkesten gizlemeyi öğrendik. Belki canı çeker diye gücü yoktur, alamaz yiyemez diye köşe bucak utanarak saklayarak yedik. Böyle bir örf ve adetleri olan toplumumuzdan nerelere geldik. Ne ara bu kadar vurdumduymaz gösteriş meraklısı olduk. Sosyal medya çıktı insanlık bozuldu. Her şeyde olduğu gibi sosyal medyayı da amacına uygun kullanamadık. Sosyal medya bizim için şatafat ve gösteriş platformuna dönüştü.
En son örneğini yaşadığımız Polat çifti örneği herkese ders olsun. Sosyal medyayı kullanmamıza kılavuz olsun. Sonradan görme insanlara ibret olsun. Varken herkes seninle düşmeye gör! Polat çifti örneğinde olduğu gibi ne dost kalır ne de arkadaş. Ne diyelim kendim ettim kendim buldum ama biraz ahmakça oldu gibi geldi bana. Ne demişler: “kendi düşen ağlamaz”
Sağlıcakla…

Damga gazetesinden alıntıdır. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL