Köşe Yazısı

Okul Sporlarında Başarı

Bugünün çocukları olabilirler ama geleceğin birer sporcu adaylarıdırlar. Okul sporlarında başarıya doyamayan gençlerimiz yetişiyor. Bulancak ilçesinde özellikle ilköğretim ve orta öğretim öğrencileri yapılan çeşitli branşlarda başarılı işler yaptı. Atatürk Ortaokulu..

Okul Sporlarında Başarı

Bugünün çocukları olabilirler ama geleceğin birer sporcu adaylarıdırlar. Okul sporlarında başarıya doyamayan gençlerimiz yetişiyor. Bulancak ilçesinde özellikle ilköğretim ve orta öğretim öğrencileri yapılan çeşitli branşlarda başarılı işler yaptı.

Atatürk Ortaokulu öğrencisi, Bulancak’ın gururu Deva Dübüş, Moldova’da düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında sol kolda kendi yaş kategorisinde Avrupa Şampiyonu oldu. Bunlar gerçekten de bizleri gururlandıran olaylar. Bulancak’tan bir öğrencimiz Avrupa Şampiyonasında birinci olarak Türk Bayrağımızı göndere çektirdi. Bizlere haklı bir gurur yaşattı. Gençlerimize daha çok imkan vermemiz gerekiyor.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Mehmet Akif Orta öğretim okulu yapılan okullar arası bir salon sporu olan voleybolda başarılı işler gerçekleştirdi. Geçen yıl Giresun il birincisi ve devamında bölge birinciliği yaşayan gençlerimiz ardına Antalya ilinde düzenlenen Türkiye finallerinde şampiyon oldular. Bu başarının asil mucidi yıllardır voleybol sporu ile ilgilenen okulun beden eğitim öğretmeni Selçuk Sekban hocamızdır.

Bulancak ilçemize sayısız sporcu kazandıran hocamızı tebrik eder teşekkürü borç biliriz. Bu sene ise Sekban’ın öğrencileri il birincisi olup ardından grup birincisi olarak Türkiye şampiyonası katılmayı kazanmışlardı.

Yaptıkları sporun zorluğunu bilen gençler ileride çok güzel birer sporcu olacaklarını kanıtladılar. Okullar arası voleybol turnuvasında çocuklarımız Türkiye üçüncüsü oldular. Bulancak ilçemize anlamlı bir kupa getirerek göğsümüzü kabartılar.

Üzüldüğümüz nokta ise bir salon sporunda başarılı gençlerimiz olmasına rağmen 60 bin nüfuslu ilçemizde kapalı spor salonunun yapılmasıdır. Çocuklarımızın kişisel gelişiminde önemli rol oyna-yan sporda bu kadar başarılı olunmasına rağmen eksiklikler giderilip biran öne Bulancak’ımıza kapalı spor salonu yapılmalıdır.

Buradan yetkililere sesleniyorum Bulancak ilçemizde bu kadar başarılı genç varken bu gençler kaderine terk edilmemelidir.

Bulancak ilçemize kapalı spor salonu bir an evvel yapılmalıdır. Hocamızı ve öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum başarılar daim olması dileğimledir.

Tüm sporcu kardeşlerime başarılar diliyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL