Köşe Yazısı

KİM İNSAFSIZ?.!

Eylül ayı geldi serbest piyasada fındık fiyatları yine yerinde sayıyor. TMO ile serbest piyasa arasında oluşan fiyat farkının ne zaman kapanacağı merak ediliyor. Geçen yıl bile fark 3-4 TL arasında..

KİM İNSAFSIZ?.!

Eylül ayı geldi serbest piyasada fındık fiyatları yine yerinde sayıyor. TMO ile serbest piyasa arasında oluşan fiyat farkının ne zaman kapanacağı merak ediliyor. Geçen yıl bile fark 3-4 TL arasında seyrederken bu sezon 8-9 liraya kadar çıktı. Fındıkta serbest piyasa ile TMO arasındaki fark üreticiyi hem mağdur hem de tedirgin ediyor. Tüccar fındığı 45-47 arası verirken, TMO 50 randıman fındığı 53 TL’den alıyor. Üretici fındık fiyatı konusunda adeta mağdur ediliyor.

Fındık hasat zamanında her zaman kafa karıştırıcı durumlar ve oyunlar oluyor. Cumhurbaşkanının açıkladığı 54 TL’lik fiyata uyan yoksa neden açıklanıyor bu uymayanlara ne gibi yaptırımlar uygulanıyor? Açıkçası kim İNSAFSIZ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen gün katıldığı bir tören de “Hayat pahalılığı var fakat bunda da bir hayır var” dedi. Hayat pahalılığı vatandaşın belini büktü. Yetmedi üzerine bir de elektrik ve doğal gaza yüzde 20 oranında zam geldi. Zamlarla yurttaşların sırtına yeni yükler bindirildi. Önümüz kış, vatandaş tedirgin. Faturalar ödenecek durumda değil. Temel ihtiyaçların fiyatları aldı başını gitti.

2022-2023 yeni adli yılın Türk yargı mensupları için başarılı, halkımız için adaletli, toplumumuz için huzurlu geçmesini, umutlar ve güzel heyecanlar getirmesini diliyorum. Hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkesi demokrasinin en önemli unsurudur. Yargı bağımsızlığının sorgulandığı, adaletin ya geç ya da hiç tecelli etmediği bir sistemin mülkün temeli olması imkansızdır. Hukukun üstünlüğünün sağlandığı, hak ve özgürlüklerin yaşama geçtiği, herkes için adil bir adli yıl dilerim.
Deniz av yasağı dün itibariyle sona erdi. Balıkçılarımız “Vira Bismillah” diyerek denize açıldılar. Tüm balıkçılara kazasız, belasız ve bereketli sezonlar dilerim.

Giresunspor Cumartesi günü Çotanak Spor Kompleksinde Konyaspor’u konuk edecek. Bu zorlu maçı kazanarak hem geçen haftayı unuttururuz ve taraftarlarımıza üç puan hediye etmiş oluruz. Giresunspor’umuza başarılar dilerim.

 

SAYGILARIMLA…
Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim…
SAVAŞ’ımın Yokluğunun 4160’ıncı Günü…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL