Köşe Yazısı

Türkiye A Milli takımı yüzleri güldürdü

A Milli Takım, EURO 2024’ün ev sahibi Almanya ile hazırlık maçında karşılaştı. A Milli Futbol Takımı, Almanya ile Berlin’de oynadığı dostluk maçından 3-2 galip ayrıldı. A Milli Takım maça şu..

Türkiye A Milli takımı yüzleri güldürdü

A Milli Takım, EURO 2024’ün ev sahibi Almanya ile hazırlık maçında karşılaştı. A Milli Futbol Takımı, Almanya ile Berlin’de oynadığı dostluk maçından 3-2 galip ayrıldı.

A Milli Takım maça şu 11’le çıktı: Altay, Zeki, Ozan Kabak, Abdülkerim, Ferdi, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Emre Akbaba, Yusuf Yazıcı, İrfan Can Kahveci, Kenan Yıldız. Almanya ise maça Trapp, Kimmich, Rüdiger, Tah, Brandt, İlkay Gündoğan, Wirtz, Henrichs, Sane, Kai Havertz, Füllkrug ilk 11’iyle başladı.

Türk futbolseverler, özel maçta Almanya ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı’nı Berlin’de yalnız bırakmadı. Almanya ile Türkiye arasında Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Stadyumun büyük çoğunluğunu oluşturan taraftarlar, 90 dakika boyunca Ay-yıldızlılara destek oldu.

Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı, milli forma ile ilk gollerini Almanya karşısında attı. Almanya ile oynanan hazırlık maçında milli formayı 2’nci kez giyen Kenan Yıldız, 45+2’nci dakikada A Milli Futbol Takımı’nın ikinci golünü kaydetti. Milli formayı 3’üncü kez giyen Yusuf Sarı ise 71’inci dakikada penaltıdan attığı gol ile Ay-yıldızlıların üçüncü golünü attı.

Montella nefis işler çıkarmaya devam ediyor. Kimsenin beklemediği, hatta 11’ler açıklandığında şaşırdığı kadroyu, Nagelsman’ın 3’lü savunmayla sahaya sürdüğü Almanya’ya karşı taktiksel olarak kusursuz bir fırtınaya dönüştürmek büyük bir antrenörlük meziyeti.

Her şey bir yana Kenan Karaman’dan Kenan Yıldız’a geçişimiz bile Montella’nın futbol vizyonunun Kuntz’tan ne kadar farklı bir vizyona sahip olduğunun bir göstergesi.

‘İtalyan teknik direktörler iyi taktiksyen olurlar’ klişesinin Montella tarafından sağlamasının yapılıyor oluşu, ülke futbolu adına mutluluk verici doğrusu.
Hırvatistan karşısındaki bire bir baskı oyununa Almanya önünde de 4. dakikada yediğimiz gole rağmen mental anlamda dağılmadan devam etmek Berlin’de büyük bir fark yarattı.

Bundan sonraki maçlarda milli takıma başarılar diliyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL