Köşe Yazısı

EMEKLİLER..!

İYİ Haftalar…   Emeklilere ikramiye ödemleri başladı. Fakat çalışmayan, esnaf ve çiftçi olmayan emeklilere. Birkaç dönüm fındık bahçesi olan ÇKS belgeli emekli çiftçiler bordrolu çalışanlarmış gibi gösterilip, 5000 TL ikramiyeden..

EMEKLİLER..!

İYİ Haftalar…

 

Emeklilere ikramiye ödemleri başladı. Fakat çalışmayan, esnaf ve çiftçi olmayan emeklilere. Birkaç dönüm fındık bahçesi olan ÇKS belgeli emekli çiftçiler bordrolu çalışanlarmış gibi gösterilip, 5000 TL ikramiyeden mahrum bırakıldı. Dar gelirli bu insanlara büyük haksızlık yapıldı. Çalışan emeklilerin sitemi de “ihtiyacımız olmasa çalışır mıyız?” şeklinde oldu. Emeklilere zam vermeyip çalışmak zorunda bırakan da bu sistem değil mi zaten? Bir ev kirasının altında maaş alan emekli çalışmayıp ne yapsın? Bu ayrımcılıktan dönülmesi gerek. Mağdur emekliyi daha da mağdur ettiniz. Cumhuriyet’in 100.yılında bile yüzümüzü güldüremediniz. Fındık bahçesi olan bir arkadaşım ÇKS’den 500 TL alıyor. 5 bin TL kaybettiğini söylüyor. Bunun bir açıklaması var mı?

 

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Filistin’de acımasızca saldırılarına devam ediyor. Bebek, çocuk, kadın, yaşlı, hasta, engelli dinlemeden, okul, hastane, kamp gözetmeden sivillere yönelik katliamlarıyla tarihin en acımasız zulmünü yaşatıyor. Batı ülkeleri, İsrail’e karşı sessizliğini koruyor. Türkiye’de eylemler, yürüyüşler devam ediyor. Açık hava hapishanesine çevrilen Filistin için İsrail’e ‘dur’ çağrıları yapılıyor. Yürüyüş ve eylemlerin yanı sıra birçok insan da boykot ile İsrail’e tepkisini gösterdi. İsrail’i protesto eden kişiler, İsrail’e ait veya İsrail’e destek veren markaları satın almayacaklarını duyurdu. İsrail ürünlerine karşı boykot konusunda bazen bunu küçümseyenler oluyor. “Herkes alıyor tek ben mi varım?”, “Malları kaliteli başka ne kullanalım?”, “Bir benimle mi olacak bu?”, “Ben mi kurtaracağım dünyayı” gibi sorular uzayıp gidiyor… Nemrud’ un ateşe atıp yakmak istediği Hz. İbrahim’e su taşıyan karıncanın hikâyesini bilirsiniz. Ağzına bir damla su alıp koşarken başka bir karınca o bir damlayı küçümseyerek, “Bununla mı söndüreceksin o koskoca ateşi” der. Karınca ise “Evet biliyorum söndürmez fakat tarafımız belli olsun” yanıtını verir. Evet belki öyle sarsacak bir adım olmasa da maksat tarafımız belli olsun.

 

Giresunspor, Cumartesi günü Tuzlaspor’un konuğuydu. Ve deplasmandan 3-1’lik mağlubiyetle ayrıldılar. Giresunspor için bu maç çok önemli bir maçtı, en az bir puan almaları gerekiyordu, olmadı. Ama umutlar tükenmesin daha çok maç var, ilk yarıyı 15 puanla tamamlarlarsa bu ligde kalırlar.

Bulancakspor, Pazar günü Bulancak İlçe Stadı’nda Serhat Ardahanspor ile oynadığı müsabakada 1-0 öne geçmesine rağmen 2-1 mağlûp oldu. İki hafta üst üste yenilen Bulancakspor da yüzler gülmüyor. Bulancakspor’a önümüzdeki hafta karşılaşacağı Arhavispor müsabakasında başarılar diliyorum.

 

 

SAYGILARIMLA

Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim

SAVAŞ’ımın yokluğunun 4598’inci Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL