Köşe Yazısı

DEZENFORMASYON BAHANE, SANSÜR ŞAHANE!

İYİ Haftalar… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın SANSÜR YASASI olarak adlandırılan Basın Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’u Resmi Gazete’de yayınlandı. Böylece basın ve ifade özgürlüğüne kısıtlamalar getiren 40 maddelik kanun teklifi,..

DEZENFORMASYON BAHANE,  SANSÜR ŞAHANE!

İYİ Haftalar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın SANSÜR YASASI olarak adlandırılan Basın Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’u Resmi Gazete’de yayınlandı. Böylece basın ve ifade özgürlüğüne kısıtlamalar getiren 40 maddelik kanun teklifi, yürürlüğe girdi. Yeni kanunun 29. maddesiyle “HALKI YANILTICI BİLGİ YAYMA SUÇU” eklenerek gazeteciler ve sosyal medya kullanıcılarının Bir Yıldan Üç Yıla Kadar Hapis Cezası almasının önü açıldı. Bu yasa neler getiriyor? Şöyle özetlemek gerekirse; İstenmeyen haberi yapanın yanı sıra yayan da ceza alacak. Yerel gazeteler ağır darbe alacak, bu durum da yerel gazetelerimizin ana yaşam kaynağı olan resmi ilan gelirleri YÜZDE 75 oranında azalacak. Yerel gazeteler bu darbeyi aldığı takdirde çalışan yaklaşık 8 bin meslektaşımız için işsiz kalma tehlikesi doğacak. Her ne kadar internet sitelerinin Basın İlan Kurumu gelirlerine dahil edilmesi olumlu gibi gözükse de ilan pastasında hiçbir artış yapılmadan yapılacak bu düzenlemede, yerel medyanın kapanmasına ve işsizler ordusunun büyümesine neden olacaktır. Dezenformasyonu gazeteciler değil siyasetçiler yapmaktadır. Bu nedenle internete erişimin ve anonimliğin bir hak olduğunu, gazeteciliğin terör faaliyeti, haberin suç olmadığı unutulmadan bu yasa geri çekilmelidir. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün dediği gibi “BASIN HÜRRİYETİNDEN DOĞAN MAHZURLARIN GİDERİLME VASITASI, YİNE BASIN HÜRRİYETİDİR” Bu yasa bu hâliyle kalırsa hem medya hem basın mensupları hem de haber alma hakkına sahip olan toplum ciddi zarar görecektir. Değerlendirmeleri kim yapacaktır? Yeterli bilgisi olacak mı?

Giresunspor kulübümüz, 2 transfer ve tescil dönemi süresince yeni bir profesyonel futbolcu sözleşmesi tescil ettirmekten men edildi. Bu durum tüm camia için sıkıntı yarattı. Ancak hocamız ve oyuncularımız motivasyonlarını kaybetmeden önlerindeki maçlara odaklanmalılar. Giresunspor’a başarılar dilerim.

BAL Ligi 4. Grupta mücadele eden temsilcimiz 1926 Bulancakspor, Pazar günü saat 14.00’te Çarşambaspor’u konuk edecek. Bulancakspor’umuza başarılar diliyorum.

SAYGILARIMLA…
Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim…
SAVAŞ’ımın Yokluğunun 4209’uncu Günü…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL