Köşe Yazısı

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 5 GÜN KALDI”

İYİ Haftalar…   Bazılarımız bu bilgilerden bihaber… 14 Mayıs’ta hangi okulda, hangi sandıkta oy kullanıldıysa ikinci turda da yine aynı okul ve sandıkta oy kullanacağız. Seçmene kolaylık olması ve katılımın..

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 5 GÜN KALDI”

İYİ Haftalar…

 

Bazılarımız bu bilgilerden bihaber… 14 Mayıs’ta hangi okulda, hangi sandıkta oy kullanıldıysa ikinci turda da yine aynı okul ve sandıkta oy kullanacağız. Seçmene kolaylık olması ve katılımın yüksek olması için seçmen bilgi kağıtları yeniden gönderilecek. Seçmen bilgi kağıdı kaybedilmişse, sandık numarasını e-Devlet üzerinden de öğrenmek mümkün. Seçmenin T.C. Kimlik Numarası bulunan, fotoğraflı resmi belgeyi yanında bulundurması yine zorunlu olacak. İkinci turda kullanılacak oy pusulasında sıralama değişmeyecek. Pusulada önceki gibi Recep Tayyip Erdoğan birinci, Kemal Kılıçdaroğlu ikinci sırada yer alacak. 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandık görevlileri de değişmeyecek. Herkesin bilgisine tekrar sunmuş olalım. Türkiye Cumhuriyeti’nin kader seçimi olarak lütfen her vatandaşımız oyunu kullansın. 28. Dönem Milletvekili seçilen vekiller mazbatalarını aldılar. Hayırlı olsun.

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta kutlandı fakat her nedense Eski kutlamalar gibi olmadı. İnşallah olur.

 

Mayıs Yedisi (20 Mayıs) şenlikleri yapıldı. Giresun ve çevredeki illere ait olan bu gelenek çok sönük ve de ilgisizlikle sonuçlandı. Eski Mayıs Yedisi’nde denize taş atmak 7 dalgadan geçmek ve de Mayıs Helvası yenilerek kutlanırdı artık bu gelenekte tükendi neden acaba?

 

Bu yıl da Kene vakaları kendini göstermeye başladı. Yazın gelmesiyle ve sıcak havaların artmasına bağlı olarak görülen Kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)’ne karşı vatandaşlarımız dikkati elden bırakmamalıdır. Yetkililer şimdiden uyarılarını yapmaya başladı. Keneyi Hafife Almayın, Tedbiri Elden Bırakmayın!

 

 

SAYGILARIMLA

Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Diliyorum…

SAVAŞ’ımın Yokluğunun 4423’üncü günü…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL