Köşe Yazısı

Bulancak Futbolu Nereye Gidiyor?

Giresun ilinin en büyük ilçesi olan Bulancak’ta futbol gerilmeye devam ediyor. Bulancak ilçesi köklü tarihi ile çoğu ile göre futbolla tanışması çok öncelerden olmuştur. Şehrin markası koca çınarı Bulancakspor 1926..

Bulancak Futbolu Nereye Gidiyor?

Giresun ilinin en büyük ilçesi olan Bulancak’ta futbol gerilmeye devam ediyor.
Bulancak ilçesi köklü tarihi ile çoğu ile göre futbolla tanışması çok öncelerden olmuştur. Şehrin markası koca çınarı Bulancakspor 1926 yılında kurulmuştur. 2 ve 3 liglerde mücadele vermiş şampiyonluklar yaşamıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi el yazısı ile plaket gönderdiği takımlardan bir tanesidir. Bulancakspor günümüzde ise BAL Ligi’nde mücadele etmektedir.
Geçtiğimiz yıllarda Bulancakspor’un kadro derinliğinde Bulancaklı gençler yer alıyordu. Ama şimdi sadece bir iki kişi kadroda yer alıyor. Bu demektir ki Bulancak futbol takımları olarak doğru işler yapamıyoruz. Bulancak ilçesinde Bulancakspor dahil olmakla beraber sekiz takımımız bulunmaktadır. Şunu görüyoruz ki Bulancak ilçesinin futbola ne kadar düşkün olduğu nitekim Bulancakspor’umuzun çok büyük katkısı vardır. Yaklaşık olarak alt yapıları dahil ettiğimizde Bulancak ilçesinde 20’ye yakın futbol branşları vardır. Ama geldiğimiz son noktada ise şehrin marka değeri Bulancakspor’a futbolcu kazandıramıyoruz. Yetkililerin bir araya gelerek güzel bir planlanmayla Bulancak futbolunun önünü açmalıdır. Gerekli harcamalar tamamen alt yapılara aktarılmalıdır. Bu işi kendi çabaları ile doğru yapmaya çalışan kulüpler vardır. Bunlar; Ballıcaspor, İhsaniyespor ve yeni kurulmasına rağmen Alidurağı Spor’dur. Alt yapı hayat kurtarır ekonominin daraldığı bu zamanlarda kulüplere verilecek en iyi can suyudur. O yüzden sözüm buradan bütün kulüp başkanlarına ve yöneticilere devlet büyüklerine futbola kim gönül vermiş işe onlaradır.
Bulancaklı gençler ve çocuklarımız için gün birlik olma beraber olup doğru kararlar alma zamanıdır. Her kazanılan bir genç Bulancak için gurur ve onurdur. İnanmak başarmanın yarısıdır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL