Köşe Yazısı

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA… 8 GÜN KALDI

Bugün 19 MAYIS! GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün milletimizin istikbalini Anadolu’ya taşıdığı, ulusumuzun kurtuluş mücadelesinin başladığı gün. Tam 104 yıl önce parlayan güneş ülkemizi hala aydınlatıyorsa, bunu Bandırma Vapuru’nun Samsun’a taşıdığı..

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA… 8 GÜN KALDI

Bugün 19 MAYIS! GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün milletimizin istikbalini Anadolu’ya taşıdığı, ulusumuzun kurtuluş mücadelesinin başladığı gün. Tam 104 yıl önce parlayan güneş ülkemizi hala aydınlatıyorsa, bunu Bandırma Vapuru’nun Samsun’a taşıdığı inanç ve ruha borçluyuz. 19 Mayıs bize, öz-gürlüğümüze, bağımsızlığımıza, egemenliğimize yönelen tehditlere karşı her daim diri, uyanık ve teyakkuzda olma noktasında her daim tazelenen bir genç tavrına bürünmeyi hatırlatır. Ve 19 Mayıs GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün doğum günü. İşte bu nedenle, 19 Mayıs’ın gençlere armağan edilmiş bir bayram olması manidardır. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşımızın lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, başta yarınlarımızın güvencesi gençlerimiz olmak üzere herkesin Atatürk’ ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Bilindiği üzere 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde, yeterli oy çoğunluğu sağlanamadı. Gözler 2.tur için 28 Mayıs’a çevrilmiş durumda. Ülkenin gündemi yine ve yine “SEÇİM”. Geri sayım devam ederken, siyasetçilerin de çalışmaları devam ediyor. Ayrıca ilk turda yer alan ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın da, 2. turda kime destek olacağı seçimin anahtarlarından biri. Ne yazıktır ki OĞAN bunu koz olarak kullanmak istiyor yani menfaat içinde. Bugün bizzat kendisi bu yönde açıklamalarda bulunacak. Bir diğer değinmek istediğim konuda 14 Mayıs seçimlerinde 8.352.496 seçmenin oy kullanmaması. Bu sayı seçmen sayısının yüzde 13.0275’ine karşılık gelmekte. Oy kullanmamak ülkemizin geleceği adına çok ciddi bir sorumsuzluktur. Lütfen 28 Mayıs’ta mutlaka ve mutlaka sandık başına gidip sorumluluğumuzu yerine getirelim.

Şahsım 14 Mayıs seçiminde çıkan sayılara pek güvenmiyorum. Sebebi yeni kurulan İYİ Parti 2018’de %11 oy alıyor. Yılların MHP’si de %11 oy alıyor bu 2023 seçiminde İYİ Parti %9 MHP %10 oy alması ilginç değil mi MHP’ye verilen oylar tabii ki AKP’ye yarıyor bunun gibi birçok sebepler var görünüyor. Biz millet olarak hep kurnaz davranmaya meyilliyiz yani ADALET ve HAK önemli değil.

 

SAYGILARIMLA…
Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim…
SAVAŞ’ımın Yokluğunun 4419’uncu Günü..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL