Köşe Yazısı

VATANINI KORUYAN-VATANINDAN KAÇAN!

İYİ Haftalar… Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı İşgal harekâtında halkın silahlanarak cephede yer alması, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’de mülteci olan Suriyelileri hatırlattı. Ukrayna’da sivillere yönelik saldırılar devam ederken, bölgede kadın,..

VATANINI KORUYAN-VATANINDAN KAÇAN!

İYİ Haftalar…

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı İşgal harekâtında halkın silahlanarak cephede yer alması, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’de mülteci olan Suriyelileri hatırlattı. Ukrayna’da sivillere yönelik saldırılar devam ederken, bölgede kadın, erkek tüm sivillerin silahlandırıldığı bildiriliyor. Ukraynalı erkek ve kadınların ülkelerini savunmak için yaptıkları direniş ise akıllara ülkelerini terk ederek savaştan kaçan Suriyelileri getiriyor. Türkiye’ye gelen Ukraynalılar Evimizi Vatanımızı özledik diyerek tekrar Kiev’e savaşın ortasına doğru yol aldılar geri dönüyorlar vatansız yapamıyorlar. Suriyeliler Ukraynalılar kadar cesur olamadılar.

Dün, Ukrayna’daki savaşa diplomatik çözüm bulmak amacı ile Antalya’da yapılan 3’lü zirve ile ilgili Ukrayna’dan şöyle bir açıklama geldi. Ukrayna Dışişleri Bakanı, bu görüşmenin Mevlüt Çavuşoğlu sayesinde gerçekleştiğini açıkladı. Bu süreçte Dışişleri Bakanlığı’nın tutumu ve çalışmaları takdire şayan. Türkiye ilkesel tutum sergiliyor. Görüş ayrılıklarına rağmen her iki ülkeyle hem Rusya ile hem Ukrayna ile ilişkilerini ve iş birliğini geliştiren bir ülkeyiz biz.

Dünya genelinde devam eden ekonomik sıkıntılar bir yandan üstüne savaş sorunu da çıkınca, Covid-19 salgını gündemden düştü. Aşılamanın da oldukça yavaşladığı bu günlerde, vaka sayıları düşüşte… Bu durum aşıya karşı eğilimi de azaltıyor. Vatandaşlarımızın ne olursa olsun tedbiri elden bırakmaması lazım. Çünkü en ufak bir gevşemede yeni sorunlar ortaya çıkabiliyor. Özellikle de semptomlar değişebiliyor. Bir-iki ay sonra havaların daha da ısınması ile birlikte hasta sayısının azalmasıyla yaza doğru çok daha rahat bir hale gelinebileceğini düşünüyorum Bu noktada HATIRLATMA DOZLARININ önemini bir kez daha vurgulamakta fayda var. AŞI hâlâ en büyük silahımız.

Bu hafta evimizde önemli bir karşılaşmaya çıkacağız. Son iki hafta da 6 puan aldık. Giresunspor bir çıkış yakaladı ve bunu bu hafta devam ettirmeliyiz. Kendi seyircimiz önünde Gaziantep’i mağlup edip üç puan almamız gerekiyor. Giresunspor’un bir an önce düşme hattından uzaklaşması gerekiyor. Bulancakspor ligin ikinci yarısında çok güzel bir hava yakaladı. Oynadığı 5 karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak 15 puan topladı. İkinci devrede çok iyi işler yapılıyor. Gol yemeden alınan 5 galibiyet büyük bir başarı.  Giresunsporumuza ve Bulancaksporumuza Başarılar Dilerim.

 

SAYGILARIMLA…

Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim…

SAVAŞ’ımın Yokluğunun 3984’ncü Günü…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL