Köşe Yazısı

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ!!!

İYİ Haftalar… Ukrayna bölgesinde bir insanlık dramı yaşanıyor..! Dünyanın haftalardır korkuyla beklediği haber dün sabah Rusya’nın başkenti Moskova’dan yayıldı, Putin Ukrayna’ya savaş ilan etti. Rusya yalnızca Donbas’ta özel bir askeri..

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ!!!

İYİ Haftalar…
Ukrayna bölgesinde bir insanlık dramı yaşanıyor..! Dünyanın haftalardır korkuyla beklediği haber dün sabah Rusya’nın başkenti Moskova’dan yayıldı, Putin Ukrayna’ya savaş ilan etti. Rusya yalnızca Donbas’ta özel bir askeri operasyon yapıldığını savunsa da Ukrayna’nın her şehrine füze fırlattı, başkent Kiev’in de aralarında bulunduğu şehirlerde patlama sesleri duyuluyor. Tüm bu olanların yanında siviller ne kadar güvende bilemiyoruz. Halk da kenti terk etmeye başladı. Ayrıca akaryakıt istasyonları ve bankamatikler önünde de kuyruklar oluştu. Döviz kuru da bu durumdan nasibini almaya başladı. Dolar ve Euro’da artışlar hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin başta gelen ekonomik kapıları da bu savaştan etkilenecek gibi görünü-yor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada ise; “Rusya’nın harekatını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz” şeklinde oldu. Gelişmeleri takip edeceğiz, umarım böylesi savaşlar ve gerilimler yaşanmaz. Her şeyin hayırlısı olsun…

Virüsün hızlı yayılan, hastalığın daha hafif seyretmesine yol açan varyantıyla yani Omicron’la mücadelemiz son hızla devam ediyor. Bu durum bizleri ihmalkârlığa sevk etmemeli. Hâlâ Covid-19’u ağır geçiren insanlar var. Aşılarını yaptırmayanların hastalığı ağır geçirdikleri göz ardı edilmemeli. Aşılarını yaptıranların ise hastalığı ayakta geçirdiğine ve hafif semptomlarla atlattığına şahit oluyoruz. Buradan da anlaşıldığı üzere AŞI hâlâ en önemli silahımız. Tedbirli olalım. Yaşlı, genç hatırlatma dozu aşılarımızı mutlaka yaptıralım. Lütfen, MASKE-MESAFE ve TEMİZLİK kurallarını ihmal etmeyelim!

Giresunspor, bu hafta önemli bir maça çıkıyor. Evimizde oynayacağımız bu karşılaşmada mutlak galibiyet almamız gerekiyor. Göztepe karşısında alacağımız üç puan hem takım hem taraftarlar için büyük bir moral kaynağı olacaktır. Dostluğun ön planda olduğu bir maç olması diliyorum. Giresunspor’umuza ve Bulancakspor’umuza Başarılar Diliyorum.

Son olarak sevgili okurlarımıza Gazete Savaş ailesi adına üzülerek aktarmak isterim ki; artan maliyetler sebebiyle almış olduğumuz karar neticesinde, Gazetemiz artık Salı ve Cuma günleri yayın hayatına devam edecektir. İnternet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızda günlük haber paylaşımlarımız devam edecektir.

SAYGILARIMLA…
Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim…
SAVAŞ’ımın Yokluğunun 3970’nci Günü…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL