Güncel

Fındık Alım Sezonu Öncesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Toprak Mahsulleri Ofisi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın kabuklu fındık alım fiyatını açıklamasının ardından fındık alım sezonu öncesi son detayları istişare etmek üzere ilgili birim amirlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Fındık Alım Sezonu Öncesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Ordu’da 14-15 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda kabuklu fındıkta beklenen rekolte, ürün kalitesi, açılacak fındık alım noktaları, piyasa ve üreticinin beklentileri gibi konular da istişare edildi. Geçtiğimiz alım döneminin değerlendirilmesinin de yapıldığı toplantıda 28 Ağustos’ta başlayacak olan alım sezonuna ilişkin son hazırlıklar gözden geçirildi.

Toplantıya Daire Başkanlarının yanı sıra fındık alımı yapan illerin Başmüdürleri, Fındık İşleri ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli katılım gösterdi.

Hasat başlamadan önce Cumhurbaşkanı kabuklu fındık alım fiyatlarını %50 sağlam iç fındık esasına göre; Giresun kalite  için  84.00 TL/Kg, Levant kalite için 82.50 TL/Kg, Sivri kalite  için 80.00  TL/Kg olarak açıkladı. Cumhurbaşkanımız ayrıca Bakanlığımızca üreticilerimize 2.7 TL/Kg destek ödemesi yapılacağının müjdesini de vermişti.

Kabuklu fındık  alımları önceki yıllarda olduğu gibi randevulu olarak yapılacak. Üreticilerin 21 Ağustos’tan itibaren TMO işyerleri ile www.tmo.gov.tr adresi üzerinden randevularını alarak 28 Ağustos tarihinden itibaren  de TMO’ya ürünlerini satabilecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL