Köşe Yazısı

EYT’de yaş sınırı

2022 yılını tamamlarken ve seçim dönemine girerken herkesin beklenti içerisinde olduğu EYT konusu tekrar ülke gündemine geldi. Milyonlarca vatandaş EYT düzenlemesi ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladı. Uzun süredir..

EYT’de yaş sınırı

2022 yılını tamamlarken ve seçim dönemine girerken herkesin beklenti içerisinde olduğu EYT konusu tekrar ülke gündemine geldi. Milyonlarca vatandaş EYT düzenlemesi ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladı.
Uzun süredir EYT kapsamında tartışılan konulardan biri da yaş sorunu. EYT kapsamında 8 Eylül 1999’dan önce yıl ve prim günü sayılarını dolduran kişilerin emekliliğe hak kazanabileceği açıklanmıştı. Ardından kadınlarda 48-50, erkeklerde 50-52 yaş sınırı tartışılmaya başlandı. EYT kapsamında yaş sorunu çözülür mü şuan için bilemiyoruz. Ancak tartışmalar ve görüşmeler devam ediyor. Yaş şartı kabul görürse 5 bin prim gününü tamamlayan vatandaşlar yine yaşı beklemek zorunda kalacak. Bu durumun tepkilere neden olabileceği gibi seçim öncesi böyle bir kararın alınabileceğini de pek düşünmüyorum. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçen gün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı bütçe sunumunda EYT ile ilgili çalışmaları titizlikle yürüttüklerini ve konu ile ilgili açıklamaları Cumhurbaşkanı tarafından zamanı gelince açıklanacağını belirtti. Zamanı gelince ifadesi ucu açık bir zaman aralığı olarak anlamlandırılıyor. Yoksa bir seçim vaadi mi?
Zaman konusu tartışılmaya devam etse, EYT düzenlemesi ocak ayında ele alınsa bile kapsama giren EYT’liler 1 Ocak 2023 itibarıyla emekli olabilecek. Ayrıca EYT ile ilgili düzenlemelerin bu ay sonunda Meclis’e gelmesi bekleniyor. Sonuç ne kadar beklenilen gibi çıkar bilinmez ancak tartışılmaya devam edecek gibi görünüyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL