Köşe Yazısı

AÇLIK, İŞSİZLİK, YOKSULLUK!

Açlık, işsizlik ve yoksulluk derinleşerek devam ediyor! Asgari ücrete yapılan %50 zam daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kalırken, kamu emekçilerinin maaşları yoksulluk sınırı rakamlarının çok gerisinde seyrediyor her..

AÇLIK, İŞSİZLİK, YOKSULLUK!

Açlık, işsizlik ve yoksulluk derinleşerek devam ediyor! Asgari ücrete yapılan %50 zam daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kalırken, kamu emekçilerinin maaşları yoksulluk sınırı rakamlarının çok gerisinde seyrediyor her geçen gün açlık sınırı rakamlarına yaklaşıyor. Ülkenin dört bir yanından hayat pahalılığına ve fahiş zamlı faturalara karşı yapılan eylemlerle isyan büyüyor. A’dan Z’ye her şeye gelen ve gelecek olan zamların işaret fişeği olan enerji ve akaryakıt zamları geri çekilmeli enerji dağıtım şirketleri kamulaştırılmalı. Elektrik faturası iş yeri kirasını aşan esnaf öfkeli.

Bir diğer sorunumuzda bitmek bilmeyen, ardı arkası bir türlü kesilmeyen kadın cinayetleri. Kadın cinayetlerinin artmasının sebebi, caydırıcı cezaların hayata geçirilmemesi, nitelikli eğitimin sağlanamaması ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmamasıdır. Son dönemde artan kadına yönelik şiddet ve cinayet olayları, toplumun her kesimini etkilemeye devam ediyor. Türkiye’de kadına yönelik şiddet bitmek bilmiyor. Sadece 2021 yılında 367 kadın, erkekler tarafından katledildi. Kadın cinayetlerinin geneline bakıldığında; aile içi tartışma, kıskançlık, “namus”, ekonomik sorunlar, töre, boşanma talebi ve ilişki reddi gibi haller ön plana çıkıyor. Tüm bunlara bakıldığında hep aynı klasik kalıplarla karşılaşıyoruz. Bu şiddetin ve cinayetlerin önüne geçilmesi için, kadın bakanlığının oluşması, kadın politikalarının hayata geçmesi ve yine TCK’ya bir şiddet tanımının konulması gerekiyor.

Hafife alıyoruz ama COVID-19 hala öldürüyor! Aşı olmamakta ısrar eden bir kesim var hepimiz biliyoruz, bilim gibi bir gerçeği ellerinin tersiyle bir yana itmelerini geçtim, vefat eden ve artan vaka sayılarını gördükçe de mi bir şeylere inanmıyorlar? kendimizi ve çevremizi düşünerek herkesi AŞI OLMAYA davet ediyorum. Hatırlatma dozlarımızı yaptırmayı da ihmal etmeyelim. Lütfen, MASKE- MESAFE ve TEMİZLİK kurallarına uyalım. AŞIMIZI OLALIM!

Bu hafta önemli bir maç oynayacağız. Evimizde Göztepe’yi ağırlayacağız. İki takımda şuan düşme potasında bulunuyor. O yüzden oynayacağımız bu karşılaşma çok kritik. Tüm taraftarlarımızın takımımıza sahip çıkması gerekiyor.
Bulancakspor, ligin ikinci yarısında 3’te 3 yaptı. Kardeş takımlarımızdan Görelespor ile olan puan farkını kapadı. Bu hafta yine önemli bir derbi olacak. Bulancakspor, Görelespor’un konuğu olacak. Hak edenin kazandığı bir karşılaşma olmasını isterim.
Giresunspor’umuza ve Bulancakspor’umuza Başarılar Dilerim.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL