Sağlık

GENEL CERRAHİ UZMANI DR.ÖĞRETİM ÜYESİ FURKAN ALİ UYGUR CANLI YAYIN KONUĞUMUZDU

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Furkan Ali Uygur, gazetemize ve Aldosa TV’ye konuk olarak izleyicilerimizle değerli bilgiler paylaştı.

GENEL CERRAHİ UZMANI DR.ÖĞRETİM ÜYESİ FURKAN ALİ UYGUR CANLI YAYIN KONUĞUMUZDU

29 Şubat Perşembe günü  Gazete Savaş iştiraki ALDOSA TV canlı yayınımıza konuk olan Genel Cerrahi Uzmanı  Dr. Öğr. Üyesi Furkan Ali Uygur kendi branşında değerli bilgiler paylaştı. Doktor Öğretim Üyesi Uygur, gazetemiz ve Aldosa TV’ ye konuk olarak sorularımıza açıklayıcı cevaplar verdi.

“ŞEKER VE AKCİĞER HASTALARININ AMELİYAT SONRASI İYİLEŞMESİ GEÇ OLABİLİR”
Karadeniz yöre halkının çok tükettiği karalahananın guatr yani tiroid bezlerini büyüttüğüne dair birçok bilginin bulunduğunu, böyle bir durum varsa da başka sebzelerde var mı şeklindeki soruyu hatırlattı. Uygur bu soruya, “Karalahana Karadeniz Bölgesi’nde çok sıkça tüketilen bir sebze. Hep de guatr yaptığı söylenir ancak bilimsel, kanıtsal olarak bir veri yok. Tiroiddemodül oluşturduğuna dair kesinlik yok” diyerek net yanıt verdi.AMELİYAT SONRASI BESLENME VE KALORİ ÇOK ÖNEMLİ
Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Furkan Ali Uygur ayrıca cerrahi anlamda profesyonel çalışmaları çoğu zaman verdikleri  ölüm haberleri karşısında üzüldüklerini de belirterek, “Tabii ki üzülüyoruz hastalarımızın kayıpları bizleri de üzüyor. Bizler de en az hasta yakınları kadar yoğun duygu yaşıyoruz. Belki karşı taraf bunu hissedemiyor olabilirler. Biz bu meslekte olan kişiler olarak soğukkanlı davranışımız ya da devam eden hayat karşısında tavrımız farklı algılanabilir. Mesleki olarak devam eden bir sirkülasyon var. Ama bu etkilenmediğimiz anlamına gelmiyor”diyerek yaşadıkları zorlukları anlattı. Uygur daha sonra açık ve kapalı ameliyatların iyileşme sürecinde de bahsederek, “Ameliyat yaralarının veya izlerinin erken dönemde iyileşmesini etkileyen bazı faktörler var. Örneğin ameliyat ettiğimiz hasta eğer Şeker hastası ise yara iyileşmesi biraz geç oluyor. Veya kronik bir takım akciğer rahatsızlıkları olanlarda yara iyileşmesinde gecikmeler olabiliyor. Bunun dışında ameliyat sonrası beslenme ve kalori ihtiyacı çok önemli . KAPALI AMELİYATLARIN İYİLEŞME SÜRECİ DAHA HIZLI OLUR.Yetersiz beslenme yara iyileşmesinde yine gecikmelere yol açan unsurlardandır. Bunun dışında iz kalmaması için kullandığımız ilaçlar kremler tavsiye ediyoruz. Ameliyat esnasında kesi yerlerinde diktiğimiz dikiş materyallerinden estetik kaygılarını gidermek adına kendisine uygun stür materyaller de kullanabiliyoruz. Dikiş teknikleri de kullanabiliyoruz . Kapalı ameliyatların açık ameliyatlara göre en büyük avantajlarından birisi iyileşme sürecinin erken ve daha çabuk olması diyebiliriz. Hastaların daha çabuk ayağa kalkması mümkün olduğu ameliyatlardır. Hastaların sosyal hayatlarına daha erken dönebilmelerini sağlayabilmektedir. Hastanın ya da hastalık durumuna göre iş değişebilir belki ama mümkünse kapalı ameliyatları tercih etmemiz gerekiyor”şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL