Bulancak Yerel

Bulancak’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

19 Eylül Şehitler ve Gaziler Günü dolayısıyla Bulancak’ta tören düzenlendi.

Bulancak’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Bulancak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören, Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı Emrullah Guguk ve Bulancak Muharip Gaziler Derneği Başkanı Dursun Ali Beyaz’ın, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Bulancak Gaziler Derneği Başkanı Dursun Ali Beyaz;
“Sayın Kaymakamım, Sayı Belediye Başkan Yardımcılarım, Sayın Jandarma Komutanım, Sayın Emniyet Müdürüm, daire amirlerim, kıymetli şehit ailelerimi ve gazi arkadaşlarım bu günümüze hoş geldiniz, şerefler verdiniz.
Bugün 19 Eylül Gaziler günü. Bilindiği gibi muharip gazi, harbe katılıp da harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramanlardır. Bu unvanı kişilere devlet tarafından verilir. En büyük gazi, bu unvanı 19 Eylül 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi kararıyla alan, vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve işarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarih boyunca bağımsızlık uğrunda savaşlar vermiş ve büyük Türk insanı şehit ve gazi olmuştur.
1.Dünya Savaşı’ndan sonra cennet vatanın topraklarında işgal eden işgal güçlerine karşı Mustafa Kemal’in önderliğinde şerefli kurtuluş mücadelesi verilmiştir. İşte bu büyük mücadele sonunda hepimizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Ancak dün olduğu gibi bugünde düşmanlarımız aciz vatanımızı parçalamak, bağımsızlığı yok etmek istemektedir. Ülke topraklarına göz koymuş düşmanlara karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve gazi olmuş tüm vatandaşlarımızın gaziler gününü kutluyor, onlara saygı ve selamlarımı sunuyorum.” dedi.
Tören, Gazi Ortaokulu öğrencisi Kaan AKSU ve Gazi Yadigâr GÖKDEMİR’in okuduğu şiirlerin ardından sona erdi.
Bulancak’ta Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene, Bulancak Kaymakamı Ünal KOÇ, Bulancak Belediye Başkan Yardımcıları Emrullah GUGUK ve Bahtiyar HÜSEM, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel BULUT, Bulancak Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir TANRIVERDİ, Bulancak Muharip Gaziler Derneği Başkanı Dursun Ali BEYAZ, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve yakınları katıldı.

Merve Kacar/ Ayşenur Aydın

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL