Bulancak eğitim

Bulancak İlçe Millî Eğitim’den Bulancak Esnaf ve Sanatkârlar Odasına Bilgilendirme ve Mesleki Eğitimde İş Birliği Ziyareti

Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel BULUT, Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Turgut HACINOĞMANOĞLU, Çıraklık Eğitim Müdürü Bayram KÖKSAL, Müdür Yardımcıları Mehmet ALAŞALVAR ve Salih TEPEKIRAN ziyarette bulunarak, Bulancak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mürsel AKTAY ve başkan vekili Ali YILDIZ’ı ziyaret ederek Mesleki Eğitim Kanunu ve sanayici iş adamları ile yaptıkları devletin istihdama destek programı ile ilgili açıklamalarda bulundular.

Bulancak İlçe Millî Eğitim’den Bulancak Esnaf ve Sanatkârlar Odasına Bilgilendirme ve Mesleki Eğitimde İş Birliği Ziyareti

50’nin üzerinde personel çalıştıran işletmelerin İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri ile protokol yaparak 50’nin altında personel çalıştıran işletmelerin de bireysel olarak personelini mesleki eğitim merkezlerine kaydettirerek teşviklerden yaralanacağını, belgesiz çalışan kalmaması adına ustalık telafi programlarının çok faydalı ve kaçırılmaması gereken bir imkân olduğunu dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel BULUT, ustalık tamamlama programına dâhil olan işletmelere devletimizin 6 ay boyunca asgari ücretin yarısı oranında (yaklaşık 2500 TL) destek verdiğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER’in öncülük ettiği “2022 yılı sonunda 1 milyon genci Mesleki Eğitim Merkezleriyle buluşturma hedefi” ne ulaşmak için çalışmaya devam ettiklerini belirten Şenel BULUT, Başkan Mürsel AKTAY’a misafirperverlikleri için ve istişare edilen hususların esnaf ve sanatkârlara iletilmesi hususundaki hassasiyetleri için teşekkür etti.
Bulancak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mürsel AKTAY: “ Devletimizin istihdama ve mesleki eğitimin geliştirilmesine yönelik çalışmalarından memnuniyet duyduk ve bu imkânlar hakkında esnaf ve sanatkârlarımızı bilgilendireceğiz. Oda olarak hem istihdamı hem de çalışanlarımızın kalfalık ve ustalık belgelerine sahip olmalarının esnaf ve sanatkârlarımız için çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu anlamda ziyaret ve bilgilendirmeleri için Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şenel BULUT ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum. Oda olarak her zaman İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği yapmaya ve mesleki eğitime destek olmaya devam edeceğiz. Ustalık telafi programı esnaf ve sanatkârlarımıza, sanayicilerimize ve tüm işletmecilerimize hayırlı olsun. Devletimiz var olsun.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL