eğitim

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI: TÜRKİYE FİNALLERİNE İLHAM VEREN PROJELERİMİZLE HAZIRIZ

TÜBİTAK – Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca, 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına bu yıl 16.712 proje başvurusu yapılmıştır

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI: TÜRKİYE FİNALLERİNE İLHAM VEREN PROJELERİMİZLE HAZIRIZ

TÜBİTAK – Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca, 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına bu yıl 16.712 proje başvurusu yapılmıştır. Proje başvuruları, görevli jüri üyeleri tarafından değerlendirilmiş ve yapılan ön değerlendirme sonucunda 10 alanda toplam 1.219 proje bölge yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır. Başvuruların ön değerlendirmeleri; Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapılmıştır. Ön değerlendirmeyi geçen 1.219 projenin sahibi öğrenciler, 22-25 Nisan 2024 tarihleri arasında bahse konu 12 bölgede eş zamanlı olarak değerlendirilmiştir.

2204-B kapsamında yarışmaya ilimizden 161 proje başvurusu yapılmıştır. Samsun Bölge Finalleri aşamasına toplamda 104 proje davet edilirken, ilimizden 18 proje bölgede sergilenmeye ve yarışmaya katılmaya hak kazanmıştır. İlimiz, bölge sergisine davet edilen Samsun, Amasya, Giresun, Kastamonu, Ordu, Sinop, Çorum ve Tokat illeri arasında başvuru yapan proje sayısının bölge aşamasına davet edilen proje sayısına oranına göre %11,18 ile ilk sırada yer alarak büyük bir başarı sağlamıştır. Proje sahibi öğrencilerimiz, sunumlara katılarak projelerini jüri üyelerine anlatmışlar ve ilimizi başarıyla temsil etmişlerdir.

Yarışma jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucu; İlimizden ÜÇ proje 1.liğeİKİ proje 2.liğeİKİ projemiz 3.lüğe layık görülmüş, Toplamda 7  proje derece elde etmiştir.

Bölge yarışmasında 1. olan projeleri 26-30 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara’da yapılacak Türkiye Finallerinde ilimizi temsil edeceklerdir.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul TOSUNOĞLU, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında hazırlık ve başvuru sürecinde büyük çaba gösteren öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik etti. Mayıs ayında yapılacak Türkiye Finallerinde ulusal dereceler kazanmaları temennisiyle öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL