Siyaset

YAŞASIN 8 MART, YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI

Milletvekili Gezmiş “Yoksulluğu da yeneceğiz, cinayetleri de durduracağız; Eşit özgür şiddetsiz bir dünyayı da biz kadınlar kuracağız. Laik yaşamdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi 

YAŞASIN 8 MART,  YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI

Milletvekili Gezmiş “Yoksulluğu da yeneceğiz, cinayetleri de durduracağız; Eşit özgür şiddetsiz bir dünyayı da biz kadınlar kuracağız. Laik yaşamdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi

TBMM Divan Katip Üyesi, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş “Mücadelemiz; toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak, eşit temsili, eşit atamayı mutlaka hayata geçirmek, eşit, özgür, şiddetsiz bir dünyayı kurmaktır. Bu yolda dayanışma ve cesaretle yürüyeceğiz, laik yaşamdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

8 MART’I TARİHE YAZANLARA SELAM OLSUN

Gezmiş “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada; 1857 yılında Amerika’da eşit işe eşit ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle greve giden kadın işçilerden 129 kadın işçinin fabrikada çıkan yangında yanarak can verdiğini belirterek;   “Kadınların sürdürdüğü mücadele sonunda 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü olarak kabul edildi.

Bugünü tarihe yazan kadınları saygıyla anıyor; eşitlik ve özgürlük için mücadele eden tüm kadınları da sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

EŞİT TEMSİLİ,

EŞİT ATAMAYI SAĞLAYACAĞIZ

Giresun’un ilk kadın milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Türkiye’de eşitsizliğin her alanda kendini gösterdiğini, bu çağda halen söz, yetki, karar organlarında kadın sayısının çok az olduğunu belirterek de “Siyasette, iş hayatında, bürokraside kadınlar geri planda. Eşit temsilin ve eşit atamanın bir an önce sağlanması, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi gerekiyor. Bizler Meclis’te, kadın örgütleri sahada bunun mücadelesini veriyor” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR!

Kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığına da dikkat çeken Milletvekili Gezmiş; “Maalesef son 10 yılda 3 bin 850 kadın katledildi. Örneğin daha 12 gün önce bir günde 8 kadın katledildi. Katiller de en yakınları; koca, eski koca, sevgili, eski sevgili…

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldıktan sonra cinayetlerin arttığı da bir gerçek” şeklinde görüş belirtti.

YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI,

YAŞASIN MÜCADELEMİZ

İstanbul Sözleşmesi’nin bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğinin, şiddeti önleyecek yasaların harfiyen uygulanmasının, iyi hal indiriminden vazgeçilmesinin, ayrımcı dilin terkedilmesinin altını çizen Milletvekili Gezmiş; “Biz aydınlık günlerin umudu, savunucusuyuz. Emek, umut, mücadele biziz. Daha fazla dayanışma, daha fazla cesaretle; yoksulluğu da yeneceğiz, cinayetleri de durduracağız; eşit, özgür, şiddetsiz bir dünyayı da  kuracağız. Mücadeleye devam” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL