Anma

Vali Enver Ünlü’nün Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü Mesajı

Vali Enver Ünlü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Enver Ünlü’nün Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü Mesajı

Vali Ünlü, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin dirayet ve cesaretle şahlanışının en güzide örneklerinden biri olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılını onurla idrak ediyoruz.

‘Şu Boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyâda eşi?
En kesîf orduların yükleniyor dördü beşi,
Tepeden yol bularak geçmek için Marmara’ya
Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya.’

Çanakkale Deniz Zaferi’mizi, İstiklal Şairi’miz Mehmet Akif’in ifadesiyle ‘gökler ölüm indirirken’ kazandık. Bir an olsun arkasına bakmayanların sayesinde kazandık. Bir tas hoşaf, bir kuru ekmek ile vatandan geçit vermeyen onbeşlilerin sayesinde kazandık. Mermisi bitince geri çekilmek yerine, süngüsünü takıp kurşunlara karşı taarruza geçenlerin sayesinde kazandık. Dağları, taşları şüheda gövdesine bürüyenlerin sayesinde kazandık.

Bügün bizlere düşen görev, emanet aldığımız bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen destansı mücadeleyi idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ diyen Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanı ve bayrağı uğruna canını korkusuzca feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL