Anma

Başkan Şenlikoğlu’nun ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ Mesajı

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Şenlikoğlu’nun ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ Mesajı

Başkan Şenlikoğlu mesajında: “Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında alınan kararla 25 Kasım günü “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu gün tüm dünyada kadına yönelik şiddet konusunda bir farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.” dedi.
Şenlikoğlu şöyle devam etti: “Kadınlara, kız evlatlara yönelik işlenen vahşice katliamlar bizleri derinden üzmektedir. Bu konunun tamamen ortadan kalkması için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mız ve devletimizin çeşitli organları tarafından gerçekleştirilen birçok çalışma mevcut. Kadına yönelik şiddetin acil olarak çözüme kavuşturulması gereken toplumsal bir sorun olduğunun bilinciyle Giresun Belediyesi olarak sosyal belediyecilik projelerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Kadını ve aile kurumunu güçlendirmek amacıyla belediye olarak hayata geçirdiğimiz Kadın Danışma Merkezi ile şehrimizdeki kadınlara ücretsiz olarak sosyal, psikolojik ve hukuksal konularda destek veriyoruz. Toplumsal huzuru ve güveni tesis edebilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizler birey olarak sadece kadına yönelik şiddetin değil şiddetin her türlüsünün karşısında olmalıyız. Çünkü şiddet, geniş ölçekte toplumu sonrasında ise geleceğimizi kötü şekillendirecek bir olgudur. Bu nedenle şiddete karşı sessiz kalmak, göz yummak veya görmezden gelmek asla mümkün değildir. Bizler kadına değer veren bir dinin mensuplarıyız. Bu vesileyle, tüm kadınların ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü kutlar, kadına yönelik şiddeti kabul edilemez bulduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL