eğitim Yerel

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can Yeniden Göreve Başladı

Cumhurbaşkanlığının 31 Temmuz 2023 tarihli Kararı ile yeniden Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yılmaz Can, 03 Ağustos 2023 tarihi itibariyle göreve başladı.

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can Yeniden Göreve Başladı

Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can, Rektörlük görevine yeniden atanması dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 31 Temmuz 2023 tarihinde Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanmış bulunmaktayım.

Öncelikle bizi bu göreve tekrar layık gören, planladığımız hizmetleri gerçekleştirme fırsatı veren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın YÖK Başkanımıza, görevde bulunduğum süre içinde sürekli desteğini gördüğüm Bakanımız Sayın Nurettin Canikli’ye şükranlarımı sunuyorum.

Yeniden rektörlük görevini üstlenirken, Üniversitemiz gelişmesi, güçlenmesi, üniversiteler içinde saygın bir konum elde edebilmesi için yoğun bir gayretle çalışacağımı belirtmek isterim. Hızla fiziki alt yapı ve üst yapı eksikliklerimizi tamamlamak, gerekli teknik donanım ve sosyal donatıları ikmal etmek, akademik kadromuzu güçlendirmek başlıca hedeflerimiz olacaktır.

Fen bilimleri, sosyal bilimler ve mühendislik alanında eğitim hizmeti veren akademik birimlerimiz şehrimizin batısında yer alan Güre Yerleşkesi’nde, sağlık bilimleri alanında faaliyet gösteren akademik birimlerimiz ise şehrimizin doğusunda Aksu Mahallesinde bulunan Eğitim Araştırma Hastanemizin yanında konumlanacaktır.

Fındık temalı ihtisas üniversitesi ilan edilen Üniversitemiz yapacağı ARGE çalışmaları, bilgilendirme, bilinçlendirme ve yönlendirme faaliyetleriyle öncelikle fındık üreticilerine, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda yol haritamız belirlenmiş olup, çalışmalarımız devam etmektedir.

Geride bıraktığımız süreçte bize güvenen ve Üniversitemize desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza, ilimiz valisine, ilimiz milletvekillerine, il ve ilçe belediye başkanlarımıza, STK temsilcilerine, ayni ve nakdi destekleriyle bize güç veren hayır sahibi güzel insanlara gönülden teşekkür ediyorum.

Saygın, güçlü bir üniversite Giresun’u da güçlü ve saygın kılacaktır.

Giresun Üniversitesi adına daha aydınlık ve daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle…”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL