Yerel

Giresun’da Ticaret-Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Tarihi Kitabı Sunumu Yapıldı

Cumhuriyetimizin 100 yıl kutlamaları kapsamında Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde “Giresun’da Ticaret-Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Tarihi” isimli kitabın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Giresun’da Ticaret-Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Tarihi Kitabı Sunumu Yapıldı

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası mahzen katında yapılan etkinliğe Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Belediye Başkan Vekili Salih Özdemir, Giresun Defterdarı Mesut Akbulut, İl Jandarma Komutanı Albay Özgür Özer ile kamu kurumu ve kuruluşları, siyasi parti il temsilcileri ile sivil toplum örgütü yetkilileri ve iş insanları katıldı.

Giresun’da Ticaret-Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Tarihi isimli kitabın tanıtım toplantısının açılışında konuşan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; “1898 yılından bugüne ilimizin sosyo-ekonomik ve kültürel yapısına önem veren Odamız, Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Geçmişini bilmeyen geleceğe yön veremez’ sözünden yola çıkarak, Giresun’da Ticaret ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın geçmişinin araştırılması kararını aldık. Bu nadide eserin oluşmasında devlet arşivleri ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası arşivleri dışında, Giresun’un köklü yazılı basın yayın organı Yeşilgiresun Gazetesi ile Yabancı Ülke Konsolosluk arşivlerinden de faydalanılmıştır. Bu eser yaklaşık dört yıl gibi bir sürede tamamlanmıştır. Bu vesileyle emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederiz.” dedi.

Giresun’da ticaret eserinin yazarlarından tarihçi-yazar Ayhan Yüksel kitabın yazım aşaması ve geçmişte Giresun tarihi konusunda kısa bir sunum yaptı ve;” 19. Yüzyılda batılı bir liman kentinden farksız bir özelliğe kavuşan bugünle kıyas edilemeyecek olan ticaret hayatının bu eser ile ele alınmasının biz müelliflere nasip olmasından ayrıca kıvanç duyuyorum. Kitabın oluşmasında Osmanlı arşivleri kadar şer’iyye sicili, İngiliz ve Fransız Dışişleri arşivlerinden de faydalanılmıştır.”
Sunumun ardından katkılarından dolayı Yazar Yüksel’e teşekkür plaketi taktim eden Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 100. Yıla ithafen ortaya çıkan bu eser bizleri gururlandırmıştır. Gelecek nesiller ecdadının böyle bir eser bırakması vesilesiyle gururlanacağına inanıyorum. ”diye konuştu.

Ayrıca kitabın yazımı çalışmasında bulunan Doç. Dr. Özgür Yılmaz ve Doç. Dr. Oktay Karaman’a da Giresun Belediye Başkan Vekili Salih Özdemir ve Jandarma Alay Komutanı Albay Özgür Özel tarafından teşekkür plaketi taktim edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL