Bulancak

Gıcıklı Köprüsü’nün Yıkımına Başlandı!

Bulancak Mahallesi ve İsmet Paşa Mahallesini birbirine bağlayan Gıcıklı Köprüsü’nde yıkım çalışmaları başladı.

Gıcıklı Köprüsü’nün Yıkımına Başlandı!

Çalışmaları yerinde izleyen Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar; “Bugün itibariyle köprünün yenilenme süreci başlamıştır. Tahminimce 30 gün gibi bir süre içinde köprünün yenisini inşa ederek, Bulancak halkının hizmetine sunacağız.

Bu yeni köprüyle beraber neyi başarmış ya da neyi geliştirmiş olacağız? Her şeyden önce su debisiyle ilgili taşkınların önlenmesi kapsamında orta ayağı köprüden kaldırıyoruz. Yine de bu köprü üzerinden içme suyu hattımız geçiyor. Son zamanlarda İsmet Paşa ve Toprak Değirmeni Mahallelerinde doğal gaz çalışmalarında kutu bağlama aşamaya gelmiş durumdayız. Doğal gazında ana geçiş noktası olan bu köprü burada çok önem arz ettiği için doğal gazın bu noktada geçişini de sağlayacağız. Kış sezonuna girmeden İsmetpaşa Mahallesi ve Toprak Değirmeni Mahallesindeki vatandaşlarımız doğal gaz hizmetine de bu vesileyle kavuşmuş olacaklar.

Bu köprünün bitiminden sonra da yine İncüvez köprümüzü değiştirmek ve yenilemek suretiyle orada da taşkınla ilgili sıkıntıyı, riski tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Biliyorsunuz ki altyapıya verdiğimiz hizmetlerden dolayı ilçemizde metrekareye düşen su miktarının çok yüksek olmasına rağmen ilçede bir su sıkıntısı, su baskını yaşanmadı. Sadece köprünün boyunu aşma gibi bir sıkıntı yaşanmıştı. Dolayısıyla o sıkıntıyı da şimdi inşallah gidermiş olacağız. Yine İncemiz Köprüsü’nden orta ayağını da yenileyerek, yükselterek o sıkıntıyı da gidermiş olacağız. Bir ay içerisinde bu köprünün inşası bitecek. Vatandaşlarımızı 1 ay 40 gün gibi bu bölgede rahatsız etmiş olacağız ama 40 gün sonra bu iş bitmiş olacak. Ondan sonra da İncüvez Köprüsü’nün yenilenmesine ve diğer işlerimize devam edeceğiz. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun.” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL