Güncel Siyaset

Başkan Sıbıç; “Milli Ürünümüz Fındık Tekellerin İnsafına Bırakılamaz”

Cumhuriyet Halk Partisi Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, fındıkta hasat mevsiminin yaklaştığını belirterek, “Fiyat bir an önce açıklanmalı ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecinde vurguladığı gibi 4 doların altında olmamalıdır” dedi.

Başkan Sıbıç; “Milli Ürünümüz Fındık Tekellerin İnsafına Bırakılamaz”

“4 Doların Altında Fiyat Çok Yetersiz Olur”

Başkan Sıbıç, iğneden ipliğe her şeye çok fazla zam geldiğinin altını çizerek, “Fındık ilimiz ekonomisinin can damarı ve bu yöre insanının öncelikli geçim kaynağıdır. Maaşlara gelen zamanların artık alım gücü kalmamış, her şey dövize endekslenmiştir. Fındığa 4 doların altında verilecek bir fiyat üreticinin emeğini asla karşılamayacak, ekonomimizi daha da zora sokacaktır” ifadelerini kullandı.

Fındık üreticisinin hallerini, fındık bahçelerinin de halini dile getiren CHP’li Başkan Necmi Sıbıç şunları aktardı:

“Milli Ürünümüz Fındık Tekellerin İnsafına Bırakılamaz”

“Alın terimiz fındığımız milli ürünümüz olmasına rağmen halen sağlıklı bir politikası yok. Maalesef üretici birliği olan Fiskobirlik yerine, bazı tekellerin insafına bırakılan fındığımız ne yazık ki hak ettiği değeri bulamamaktadır.

Fındığın yetiştirilmesi, bakımı, ilacı, gübresi, ayıklanması, kurutulması, toplatılma yevmiyesi ciddi emek ve masraflıdır. Hal böyle olunca fiyatı da; tüm bu masrafları karşılayan ve üreticinin de emeğinin karşılığı olan bir rakam olmalıdır.

“Bahçelerin Bakımı İçin Teşvik Verilmeli”

Diğer yandan fındık fiyatının yanı sıra fındık bahçelerinin yaşlanmış olması da önemli bir sorundur. Ve sıfır ile 400 rakım arası bahçelerde rekolte oldukça düşüktür. Buralarda fındık dallarının köklerine dadanan kurtlar dalların verimini düşürmekte küflenmesine neden olmaktadır.

İlimiz ve ülkemiz ekonomisine ciddi katkıları olan fındığımız için yetkililer duyarlı olmalı, hak edilen fiyatın yanı sıra bakımı için de teşvik vermelidir. Daha da önemlisi fındık bahçelerinin olduğu yerlerde doğanın dengesini bozacak faaliyetlere de izin vermemelidir”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL