Bulancak Siyaset

Başkan Karakaya; “Aradan 52 Gün Geçti Ortada Bir Şey Yok!”

CHP Bulancak İlçe Başkanı Yakup Karakaya, Bulancak ilçesinin iki büyük mahallesini birbirine bağlayan Gıcıklı Köprüsü’nün yıkımının üzerinden 52 gün geçmesine rağmen hala bitmemesine ve vatandaşların mağduriyet yaşamasına tepki gösterdi.

Başkan Karakaya; “Aradan 52 Gün Geçti Ortada Bir Şey Yok!”

CHP Bulancak İlçe Başkanı Yakup Karakaya; “Belediye başkanı Yakar, kendi siyasi geleceğinin peşine düşmüş, vatandaşların çektiği çile umurunda değil!”

AK Partili Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın 30 gün içerisinde yeniden yapılarak hizmete gireceğini taahhüt ettiği ve Bulancak ilçesinin iki büyük mahallesini birbirine bağlayan Gıcıklı Köprüsü’nün yıkımının üzerinden 52 gün geçmesine rağmen köprünün yerinde yeller esiyor.

Yıkılan köprünün olduğu yerde aradan geçen onca zamana rağmen yalnızca derenin iki tarafına duvar yapımı ve bazı alt yapı çalışmalarının tamamlanabildiği gözlemlenirken çalışmalara da ara verildiği öğrenildi.

Vatandaşlar ve Esnaf Tepkili

Kamuoyunda yükselen tepkiler üzerine 19 Ekim günü çalışmaların yapıldığı bölgeye giderek incelemelerde bulunan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, imalat sürecinin hızla tamamlanmasını yakından takip edeceklerini belirtirken, halen kayda değer bir ilerlemenin olmaması ve yetkililerin gerekli bilgilendirmeleri yapmaması vatandaşların ve bölge esnafının sabrını taşırdı.

Köprü güzergahı üzerinde ticaret yapan bir çok esnaf, önemli maddi kayıplar yaşadıklarını belirtirken, bölgede yaşayan vatandaşlar ise bir taraftan ulaşım konusunda dert yanarken diğer yandan da bölgeye sağlanacak doğalgaz hattının gecikmesi üzerine kış aylarına girilirken kara kara düşünmeye başladılar.

Bölgedeki çalışmaları ve yaşanan sıkıntıları yakından takip eden CHP Bulancak İlçe Başkanı Yakup Karakaya, köprü yapımının tamamlanamaması sonucu bölgedeki mahallelere doğalgaz ulaştıracak hattın da geciktiğini belirtirken; “Koskoca bir bahar ve yaz sezonu geçtikten sonra kış gelirken köprü çalışmalarına başlanması, aylar öncesinde buradan geçmesi gereken doğalgazı bekleyen vatandaşları resmen soğuğa mahkum bıraktı. Köprü yapımının daha kaç ay süreceği belirsiz. Doğalgaz hattı tamamlandıktan sonra bile vatandaşların abonelik işlemlerini tamamlayıp gazı kullanmaları 2-3 ayı bulacak. Yani şuan doğalgaza ulaşmış olması gereken vatandaşlarımızın Şubat-Mart aylarına kadar beklemeleri gerekecek. Konuyla ilgili belediyeye çok sayıda şikayet yapıldığını biliyoruz. Belediye Başkanı Sayın Recep Yakar ne yapıyor merak ediyoruz. Mart ayındaki yerel seçimlerde vatandaşların karşısına çıkıp hangi yüzle oy isteyecek? Şimdi çıkmış ‘benden bu kadar, aday olmayacağım’, ertesi gün ‘genel merkez isterse aday olurum’ diyerek kendi siyasi geleceğinin peşine düşmüş. Vatandaşın çektiği çile umurunda değil.” şeklinde konuştu.

Vatandaş Muhatap Bulamıyor

Vatandaşların köprü konusunda hiçbir muhatap bulamadığına dikkat çeken Karakaya; “Ne belediye, ne DSİ, ne de taşeron firmadan tek bir yetkili açıklama yapmıyor. 30 günde tamamlanacak diye tabir yerindeyse davullu zurnalı yıkım töreni yapan Belediye Başkanı Yakar, meydanda görünmüyor. Aradan 52 gün geçti ortada bir şey yok, şimdi de çalışmalara ara verdiler, tekrar ne zaman başlayacaklar, becerebilirlerse kaç ayda tamamlayacaklar merak ediyoruz. Belediye başkanını sorumluluk alıp, halkın karşısına çıkarak açıklama yapmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL