Genel

Yaşlılara Saygı Haftası Kutlandı

Giresun Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 18-24 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Yaşlılara Saygı Haftası’nı, “Bir Huzur Gecesi” programıyla büyük bir coşkuyla kutladı.

Yaşlılara Saygı Haftası Kutlandı

Giresun Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 18-24 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Yaşlılara Saygı Haftası’nı, “Bir Huzur Gecesi” programıyla büyük bir coşkuyla kutladı.

Bu özel etkinlik, geçmişten günümüze köprü kuran, kültürü ve tecrübeleriyle yarınlara ışık tutan yaşlılarımıza olan sonsuz minneti ifade etmek adına düzenlendi.

Programa, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu başta olmak üzere Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Modaoğlu,Gazete Savaş imtiyaz sahibi Osman Kıroğlu,  yetkililer, Huzurevi sakinleri ve misafirler katıldı.

“Yaşlılara Saygı Haftası” münasebetiyle Huzurevi sakinlerinin hazırlamış olduğu program; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.

Program kapsamında; Yaşlılara Saygı Haftası başta olmak üzere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili günün anlam ve önemi belirten konuşmalar gerçekleştirildi.

Etkinlikte Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu da yaşlılarımızın önemini vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi.

Akabinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Modaoğlu’nun proje koordinatörlüğünü yürüttüğü “Geçmişin Sesi, Geleceğin İzi” adlı özel bir koro gösterisi gerçekleştirildi.

Bu gösteri, Huzurevi sakinleri ve çalışanlarının bir araya gelerek hazırladığı özel bir performansla büyük beğeni topladı.

Ayrıca, Huzurevi sakinlerinden Şenel Yaman’ın duygusal şiiri, yaşlılık kavramına dair derin düşüncelere yol açtı.

Etkinlik sırasında, Giresun yöresine ait geleneksel halk oyunları ve işaret diliyle yapılan kahramanlık gösterileriyle kültürel zenginliğimiz bir kez daha ortaya kondu.

Program boyunca, yaşlılarımıza duyulan saygı ve minnet duygusu ön planda tutuldu ve bu duygular, şanlı bayrağımızın nesilden nesile teslimiyle taçlandırıldı.

Yaşlılara Saygı Haftası, yaşlılarımıza olan sevgi ve saygımızı bir kez daha dile getirme fırsatı sunarken, onların yaşamına değer katan çalışmaların önemini bir kez daha hatırlattı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL