Genel Güncel

Vali Serdengeçti’den Şehitler Haftası’nda Anlamlı Ziyaretler

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, vatan uğruna şehit düşen kahramanlarımızın aileleri ile milletimizin güvenliği ve huzuru için canlarını siper eden gazilerimize yönelik ziyaretlerini Şehitler Haftası’nda da sürdürdü.

Vali Serdengeçti’den Şehitler Haftası’nda Anlamlı Ziyaretler

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, vatan uğruna şehit düşen kahramanlarımızın aileleri ile milletimizin güvenliği ve huzuru için canlarını siper eden gazilerimize yönelik ziyaretlerini Şehitler Haftası’nda da sürdürdü.

Her fırsatta şehit aileleriyle ve gazilerle bir araya gelen Vali Serdengeçti, 16 Nisan Salı günü gerçekleştirdiği ziyaretlerde de kızı Ayşe İkra Serdengeçti ile birlikte Şehit ve Gazi ailelerini yalnız bırakmadı.

Vali Serdengeçti ve kızı Ayşe İkra Serdengeçti, ilk olarak Şehit Polis Memuru Muzaffer Can’ın Giresun Merkez Teyyaredüzü Mahallesi’nde ikamet eden ailesini ziyaret ederek onlarla sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

Şehitlerimizin geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkarak, onlara devletin sıcak ve şefkatli yüzünü gösteren Vali Serdengeçti, Can ailesine tekrardan sabır ve başsağlığı dileklerinde bulunarak tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Ziyarette Şehit Polis Memuru Muzaffer Can ve tüm Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapılarak dualar edildi. Ayrıca Vali Serdengeçti, Şehidimizin ailesine çeşitli hediyeler takdim etti.

Şehit Polis Memuru Muzaffer Can; 09.12.1998 tarihinde Amasya ili Taşova ilçesi Dereli köyünde pusuya düşürülerek şehit olmuş ve ilimiz Alınca köyüne defnedilmişti.

Vali Serdengeçti, ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından yapmış olduğu ‘Emanetlerimiz…’ başlıklı paylaşımında “Sevgili kızım Ayşe İkra ile birlikte 1998 senesinde Amasya/Taşova’da şehadete eren kahraman Polis Memuru Muzaffer Can’ın saygıdeğer ailesini ziyaret ettik, aziz şehidimizi saygı ve rahmetle andık. Mekânı cennet, makamı âli olsun.” ifadelerini kullandı.

Vali Serdengeçti ve kızı Ayşe İkra Serdengeçti, Can ailesini ziyaretinin ardından Gazi Erdal Öztürk’ü Giresun Merkez Gedikkaya Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etti.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Vali Serdengeçti, “Sevgili kızım Ayşe İkra ile birlikte 1999 yılında Hakkâri/Çukurca’da Jandarma Er olarak vatani görevini ifa ederken gazilik onuruna erişen Erdal Öztürk’ü ziyaret ettik. Gazilerimizin aziz vatanımız için gösterdikleri cesaret ve özveri, milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacak.” cümlelerine yer verdi.

Gazimiz ve ailesi de ziyaretlerinden ötürü Vali Serdengeçti’ye teşekkürlerini iletti.

Gazi Jandarma Er Erdal Öztürk; 11.05.1999 tarihinde Hakkâri ili Çukurca ilçesi Işıklı Yolu’nda bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan el yapımı patlayıcı maddeye temas etmesi sonucu yaralanmış ve Gazi olmuştu.

Ziyaretlerde Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Köksal Tiryaki, Şube Müdürü Seda Sümer Aydın ile Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şube Başkanı Hayrettin Akgün de hazır bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL