Genel

VALİ SERDENGEÇTİ MUHTARLARLA BULUŞTU

Vali Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda muhtarlığa seçilen köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

VALİ SERDENGEÇTİ MUHTARLARLA BULUŞTU

Vali Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda muhtarlığa seçilen köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Giresun Valiliği İl İdare ve Denetim Müdürlüğü koordinasyonunda 8 Mayıs Çarşamba günü saat 10.30’da Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Muhtarlarla Tanışma Toplantısı’na; Vali Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ, Vali Yardımcıları Dr. Davut SİNANOĞLU ve Mehmet Fatih YAKINOĞLU, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga ERENER, İdare ve Denetim Müdürü Hayriye Sağlam, ilgili kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Vali SERDENGEÇTİ, mazbatalarını alarak göreve başlayan muhtarları tebrik ederek “Bugün burada, siz değerli muhtarlarımızla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde muhtarlığa seçilen her birinizin mazbatasını alarak göreve başlaması, köy ve mahallelerimiz için yeni bir adımdır.

Muhtarlık seçimleri, demokrasimizin temel taşlarından biridir ve katılımınız, yerel yönetimlerin güçlenmesine önemli bir katkı sağlamaktadır.” sözlerini kullandı.

Muhtarların köy ve mahallelerinin temsilcisi olarak önemli bir rol üstlendiklerini vurgulayan Serdengeçti, “Sizler, kamu görevlisi olarak, mahallelerinizdeki ihtiyaçları belirleme ve çözüm üretme noktasında büyük sorumluluklar üstleniyorsunuz.

Muhtarlık müessesesinin kadim bir geçmişi olduğunu unutmamalıyız. Sizler, devletle millet arasında köprü vazifesi görmekte ve vatandaşlarımızın en yakın temsilcilerisiniz. Benim ve tüm kamu kurumlarımızın muhatabı olarak sizleri görüyoruz ve beklentimiz büyüktür.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da muhtarlık müessesesine ve muhtarlarımıza büyük önem verdiğini belirtmek isterim. Son yıllarda muhtarlarımızın özlük haklarında önemli iyileştirmeler yapıldı ve bu süreç devam edecektir.

Talep ve ihtiyaçlarınızı, altyapı ve üstyapı ile ilgili çalışmaları elimizden geldiğince karşılayacağımızı belirtmek isterim. Gelirleri artırırken tasarruflarımızı da artırarak hareket edeceğiz. Bu bir bayrak meselesidir; bayrağı siz devraldınız, daha yükseklere taşıyın.” cümlelerine yer verdi.

Muhtarlara Valilik olarak her zaman desteklerinin devam edeceğini ifade eden Vali SERDENGEÇTİ, “Valilik olarak, siz muhtarlarımızın yanında olmaya, mahallelerimizin ve köylerimizin gelişimine destek vermeye devam edeceğiz.

Sizlerle iş birliği içinde, daha yaşanabilir ve güvenli bir Giresun için el ele çalışacağımıza inanıyorum.

Devletimiz, sosyal hizmet noktasında muazzam şekilde çalışmaktadır. Garip gureba ve fakir fukara için her zaman kapımızı çalabilirsiniz. Ayrıca, diğer tüm kamu hizmetlerinde aksaklık veya iyileştirme isteğiniz olduğunda hem bize hem de ilgili kamu kurumlarına başvurabilirsiniz.

Milletimiz size 5 yıl yetki verdi. Hep birlikte huzur içinde saygıyla çalışalım.

Hepinize göreve başladığınız bu önemli süreçte başarılar diliyor, toplantımızın verimli geçmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL