Genel

Vali Serdengeçti Başkanlığında, Giresun’un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, “Giresun’un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Vali Serdengeçti Başkanlığında, Giresun’un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, “Giresun’un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatları doğrultusunda, ilki 4 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Giresun’un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı’nın takip eden aylarda da gerçekleştirileceği belirtilmişti.

Bu toplantıların, şeffaf yönetim anlayışı çerçevesinde halkı bilgilendirmeyi ve güvenlik konularında şeffaf bir iletişim sağlamayı amaçladığı vurgulanmıştı.

Bu amaçla Mart ve Nisan aylarını kapsayan Giresun’un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı, Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, Giresun Valiliği Konferans Salonu’nda 9 Mayıs Perşembe günü saat 13.30’da gerçekleştirildi.

Vali Serdengeçti, toplantının açılışında yapmış olduğu konuşmasında “Giresun Valiliği olarak emniyetimiz, jandarmamız ve sahil güvenlik unsurlarımızla birlikte vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, kamu düzeninin dirlik ve esenliğinin devamlılığı, suç ve suç örgütlerine karşı mücadelenin sürdürülmesi ve hukuk ile kanunlarımızdan aldığımız güçle şüphelilerin adalete teslim edilmesi noktasında çalışmalarımızı büyük bir azim ve disiplinle sürdürmeye devam ediyoruz.

Öncelikle 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini; aldığımız geniş kapsamlı tedbirler, kolluk kuvvetlerimizin yoğun gayretleri, hemşehrilerimizin demokrasiye olan inanç ve saygısı ile birlikte huzur ve güven ortamı içinde tamamlamaktan büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Seçimlerin ilimiz, ülkemiz ve milletimiz için bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyor, seçilen belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza tekraren başarılar diliyorum.

Seçimlerde görev alan tüm kamu görevlileri, siyasi parti mensupları ve sandık kurulu üyelerinin her birine de içtenlikle teşekkür ediyorum.

Bugün ilimiz genelinde Mart ve Nisan ayları içinde sürdürdüğümüz güvenlik konularını sizlere aktaracağız.” ifadelerine yer verdi.

Toplantıda, güvenlik güçlerinin son 2 ay içinde yürüttüğü operasyonlar hakkında detaylı bilgiler verildi.

Terörle mücadelede FETÖ, PKK, sol ve dini istismar eden örgütlerle amansız bir mücadele yürütüldüğü belirtildi.

Göçmen kaçakçılığına karşı da operasyonlar düzenlendiğini ve düzensiz göçmenlerin yakalandığını ifade eden Vali Serdengeçti, uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu ve silah ele geçirildiğini aktardı.

Organize suçlarla mücadelede, ekonomik, sosyal ve idari yapıyı kontrol etmek amacıyla oluşturulan suç örgütlerine karşı da kararlı bir mücadele yürütüldüğü belirtildi.

Kaçakçılıkla mücadelede ise silah, akaryakıt, tütün mamulleri, alkollü içki, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına karşı operasyonlar düzenlendiği ifade edildi.

Mali suçlarla mücadelede yolsuzluk, sahtecilik, dolandırıcılık gibi suç faaliyetlerine karşı etkin bir şekilde çalışıldığı belirtildi.

Ayrıca, asayiş suçlarıyla mücadelede hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçlara karşı da önlemler alındığı ve şüphelilerin yakalandığı ifade edildi.

Siber suçlarla mücadelede bilişim teknolojileri kullanılarak işlenen suçlara karşı önlemler alındığı ve 633 sosyal medya hesabına açık kaynak çalışması yapıldığı belirtildi.

Trafik olaylarına yönelik yapılan denetimlerde 170 bin 652 aracın kontrol edildiği, 3 bin 873 araca cezai işlem uygulandığı ve 173 yaralanmalı kaza meydana geldiği ifade edildi. Trafik konusunda vatandaşların kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Son olarak, sahil güvenlik faaliyetleri ile ilgili bilgi verildi.

Toplantıda basın mensuplarına ve katılımcılara da soru sormaları için söz hakkı verildi.

Toplantının sonunda Vali Serdengeçti, katılımcılara teşekkür ederek, Giresun’un huzuru ve Türkiye’nin huzuru için azimle çalışacaklarını ifade etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL