Yerel

Vali Serdengeçti, 3.OSB’nin Başkanı Oldu

Giresun 3. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Serdengeçti, 3.OSB’nin Başkanı Oldu

Valilik Toplantı Salonu’nda, 2 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’te gerçekleştirilen toplantıda; “Müteşebbis Heyet Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulunda Eksik Üye Seçimi ile OSB Temsil ve İlzam Yetkilendirilmesi” gündem maddeleri başta olmak üzere organize sanayi bölgesinin gelişimi ve projeleri üzerine detaylı bir değerlendirme yapıldı.

Vali Serdengeçti, 3. OSB’nin çalışmaları hakkında Bölge Müdürü Cem Bayraktar ve yönetim kurulu üyelerinden brifing aldı.

İlk olarak Giresun 3.Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş tarihi ve katılımcı kuruluşlar hakkında bilgi verildi. Bölgenin kuruluş protokolünün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığı ve tüzel kişiliğinin tescil edildiği aktarıldı.

Yer seçimi konusu da brifingde yer aldı. Espiye ilçesi Adabük Mahallesi ve Tirebolu ilçesi Düzköy köyü mevkiinde bulunan 63 hektarlık alanın Organize Sanayi Bölgesi olarak belirlendiği ve sınırlarının kesinleştirildiği ifade edildi.

Ayrıca OSB’nin 2023 yılı yatırım programına alınması için gerekli fizibilite raporunun hazırlandığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulduğu belirtilerek, toplam yatırım tutarı hakkında da veri paylaşıldı.

Brifingde istihdam hedefleri de vurgulandı. Yatırımcıların tahmini verdiği istihdam miktarının 7.500 kişi olduğu ve bu hedefe ulaşılması amaçlandığı belirtildi.

Son olarak, Giresun 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin teşvikler konusunda da detaylı bilgi verildi.

Bu önemli toplantının ardından Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun 3. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak ilk kararları imzalayarak bölgenin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlamak için çalışmalara hız kazandırdı.

Vali Serdengeçti başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; 3. OSB Bölge Müdürü Cem Bayraktar, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu başta olmak üzere Giresun İl Özel İdaresi, Espiye ve Tirebolu Belediyesi ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası kurum temsilcileri katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL