Güncel

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Farklı Boyutlarıyla İklim Değişikliği Eğitimi

Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Öztürk’ün yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında desteklenen “Üniversite Öğrencilerine Yönelik Farklı Boyutlarıyla İklim Değişikliği Eğitimi” başlıklı TÜBİTAK eğitim projesi tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Farklı Boyutlarıyla İklim Değişikliği Eğitimi

Güre Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen eğitimde Türkiye’nin faklı il ve üniversitelerinden gelen öğrencilere yönelik iklim değişikliği eğitimi verildi.

Üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisi’nin (GRÜ-TTO) de desteklediği projede ülkemizin çok değerli akademisyenleri ağırlandı.
Proje yürütücüsü Öztürk; “Hayata geçirdiğimiz bu proje ile TÜBİTAK 2237-A Programı kapsamında destek alınmış ve katılımcıları iklim değişikliği hakkında bilgilendirmek hedeflenmiştir. Katılımcıların iklim değişikliği konusunda üst düzey bir bilinç seviyesine ulaşmalarını  sağlamak, temel iklim bilgisi, iklim değişikliği-hukuk, iklim değişikliği-tarım gibi farklı alanların birbiriyle etkileşimini kapsayan temalarla farklı disiplinlerin etkileşimini içeren bir eğitim sunmak amaçlanmıştır. Etkinlik sürecinde katılımcılara iklim değişikliğinin bilimsel tanımı, tarım, ormanların önemi, hukuk, biyoteknoloji, sosyal etki, eğitim gibi farklı boyutlarını ele alan dersler oluşturulmuş ve alan uzmanları davet edilmiştir.
Giresun Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Güven Özdem, Dr. Öğr. Üyesi Mithat Çiçek, Doç. Dr. Funda Hasançebi projeye düzenleme kurulu üyesi olarak katılmış ayrıca Doç. Dr. Funda Hasançebi yenilenebilir enerji konusunda, Öğr. Gör. Şafak Esra Aslan ise biyoteknolojiye ülkemizden ve dünyadan bakış konusu ile eğitmen olarak katkı sunmuştur. Projeye yerelden Orman Yük. Müh. Sema Çakmak eğitmen olarak eşlik etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL