Genel Güncel

Turizm Haftası’nda Vali Serdengeçti’ye Ziyaret

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Turizm Haftası münasebetiyle 15 Nisan Pazartesi günü Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Turizm Haftası’nda Vali Serdengeçti’ye Ziyaret

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Turizm Haftası münasebetiyle 15 Nisan Pazartesi günü Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Giresun’un turizm potansiyelini artırmak ve sürdürülebilir turizme hazır hale getirmek için yürütülen çalışmalar ile bu yıl 48. kez kutlanacak olan Turizm Haftası etkinlikleri hakkında Vali Serdengeçti’ye bilgi veren heyet, ülkemizde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nın amacının; turizm konusunda farkındalığı artırmak, sürdürülebilir turizm ilkelerini benimsemek, doğal, tarihi ve kültürel değerleri turizmde değerlendirmek, turizm bilinci oluşturmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketine daha etkin katılımını sağlamak olduğunu belirtti.

Vali Serdengeçti, ziyarette yapmış olduğu konuşmada turizmin ekonomik bir kazanç kaynağı olmasının yanı sıra dünya genelinde stratejik bir öneme sahip bir sektör olduğunu belirtti.

Türkiye’nin turizmdeki gelişmeleri, coğrafi konumu ve zengin tarihiyle dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden biri haline geldiğini vurguladı.

Ayrıca ülkenin doğal güzellikleri, tarihi mirası ve kültürel çeşitliliğiyle birçok turizm sektöründe iddialı olduğunu ve potansiyelini değerlendirmeye devam ettiğini ifade etti.

Giresun’un turizm potansiyeli açısından önemli bir şehir olduğunu, deniz, yayla, yeşil alanlar, tarih ve turizm gibi birçok potansiyeli de içerisinde barındırdığını belirten Vali Serdengeçti, bu süreçte eğitim ve bilinçlendirmenin önemine vurgu yaparak sektördeki emek ve sermayenin turizmin gelişimine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Turizm Haftası’nın sektördeki gelişmelerin ve potansiyellerin değerlendirildiği, yeni projelerin tanıtıldığı bir platform olduğunu belirten Vali Serdengeçti, pandemi gibi zorlu durumlara rağmen turizm sektörünün hızla toparlandığını ve alternatif turizm türlerinin desteklenerek sektöre canlılık getirildiğini söyledi.

Ayrıca turizmin ekonomik büyümeye ve refah artışına katkı sağlaması için kamu kurumları ve yerel yönetimlerin iş birliğiyle çalışılması gerektiğini vurguladı.

Ziyarette Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’ye çiçek takdim ederek, destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Vali Serdengeçti ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, heyetin Turizm Haftası’nı kutladı ve çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL