Siyaset

Milletvekili Tığlı: Görele’deki Katı Atık Bertaraf Tesisini TBMM’de Konuştu

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Katı Atık Bertaraf Tesisleri için TBMM’de konuştu. TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Katı Atık Bertaraf Tesisleri için TBMM’de konuştu.

Milletvekili Tığlı: Görele’deki Katı Atık Bertaraf Tesisini TBMM’de Konuştu

Giresun’un Görele ilçesi Çavuşlu Beldesi’nde rehabilite edilerek faaliyetine devam edeceği belirtilmesine rağmen aynı şikayetlere konu olan II Sınıf Katı Atık Bertaraf Tesisi için çevre halkının yanıt beklediği sorular ve şikayetler TBMM Genel Kurulu’nda dile getirildi.
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı TBMM’de yaptığı konuşmada “çevreye yaydığı kötü koku, görüntü kirliliği, dere ve içme suyu kaynaklarına olan yakınlığı ve sızıntı nedeniyle vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayetlerden sonra 2019 yerel seçimleri öncesinde Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı ile iktidar temsilcileri böl-gede incelemeler de bulunarak rehabilitasyon işlemleriyle ilgili sorunların hemen giderileceğini ifade etmişlerdi. Ama gelinen nokta-da hiçbir ilerleme olmadı” dedi.
Giresunlu hemşerilerinin ve ilinin sorunlarını meclis gündemine taşımaya devam eden Tığlı, “Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili daha önce defalarca hem Çevre hem de İçişleri Bakanı’na soru önergeleri verdiğini, önergesine gelen cevaplarda ise sorunların birçoğunun hâlâ çözülmediğinin görüldüğünü” ifade etti.
CHP’li Necati Tığlı, “Kapasite artışına ÇED Olumlu Kararı verilmesinin ardından ön işlem tesisi, rehabilitasyon ve çevre düzenlemesi, enerji üretim tesisi kurulumu gibi konularda neler yapıldı? Beldenin su ihtiyacını karşılayacak içme suyu tesisi inşaatı yapım işleri ne oldu? Hangi aşamadadır? Bunların hepsinin açıklanmasını istiyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL