Güncel Siyaset

Milletvekili Gezmiş; “Bu Seçim Ülkemizin Karanlıktan Aydınlığa Çıkma Seçimidir”

14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekili seçiminde CHP’den seçilen Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı. Ardından, saat 12.00’de parti binasında İl Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu, Milletvekili ve İttifak Partisi İl Başkanlarıyla birlikte düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Milletvekili Gezmiş; “Bu Seçim Ülkemizin Karanlıktan Aydınlığa Çıkma Seçimidir”

“Birleşe Birleşe Kazanacağız”

Mazbatasını aldıktan sonra açıklama yapan Milletvekili Gezmiş; “28. Dönem genel seçimlerinin sonuçlanması sonrasında bugün mazbatamızı aldık. Bu başarı hepimizin. Partime, yol arkadaşlarıma, eşime, aileme ve özellikle kadınlara çok teşekkür ediyorum. Meclis’te herkesin sesi temsilcisi olacağım ve bu görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Şimdi tüm hedefimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı seçerek tek adam rejimine son vereceğiz ve bunu hep birlikte başaracağız.” dedi.

Düzenlenen basın toplantısında açılış konuşmasını yapan CHP Giresun İl Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu; “14 Mayıs’ta bir süreç geçirdik. Önceki seçime göre oy oranımızı artırmamıza rağmen hedefimiz olan en az 2 milletvekiline ulaşamadık. İl çapında yaklaşık 13 bine yakın oyumuzu arttırmamıza rağmen %17.8 olan oy oranımızı %21 e çıkartmamıza rağmen bu şekilde tecelli etmiştir. 28 Mayıs’ta en büyük hedefimiz 13. Cumhurbaşkanı olarak Millet İttifakı olarak adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu ülkenin Cumhurbaşkanı yapmak. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 28 Mayıs akşamı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapacağız. Mutlaka kazanacağız.” dedi.

Ardından söz alan CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş; “Bugün bizim için önemli bir gün. Mazbatamızı aldık. Bunun için herkese tek tek teşekkür ederim. Bu önemli bir seçimdir, ilimiz için de tarihi bir seçimdir. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir kadın vekil çıkmıştır. Bunun onurunu ve sorumluluğunu taşıyorum. Bu benim tek başıma başardığım bir şey değildir. Kadınlarımız için mücadele veren her birimizin başarısıdır. Mecliste başlıca görevlerimden biri de önümüzdeki seçimlerde bu sayının tekli rakamlara hatta sıfıra düşmesi için mücadele etmektir. 14 Mayıs’ta coşku ve kararlılıkla nasıl mücadele ettiysek, 28 Mayıs’ta da aynı kararlılık ve azimle mücadele edeceğiz. Bu seçim ülkemizin karanlıktan aydınlığa çıkma seçimidir, bu seçim evlatlarımızın geleceğinin seçimidir. Bu bir referandumdur. Hepimiz bunun bilincindeyiz. Bu ülkenin her anlamda dengeye ihtiyacı var. Ekonomik olarak yaralar var. Mevcut iktidarla devam ederse ilk 4 günde her şey daha da kötüye gidecek. Bizi kara propaganda ile karalamaya çalıştılar. Bizim terörle de teröristle hiçbir şekilde alakamız yoktur. Bunların nasıl bir iftira kampanyaları olduğu görünüyor. 28 Mayıs’a kararlı adımlarla yürüyoruz. Umutluyuz, kazanacağız.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL