Siyaset

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Giresun’da miting düzenledi

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Giresun’da miting düzenledi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Giresun’da miting düzenledi

Giresun Atatürk Meydanı’nda düzenlenen mitinge çok sayıda vatandaş katıldı. Mitingde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı birer konuşma yaptılar. Yavaş ve İmamoğlu’nun ardından kürsüye gelerek Giresun halkına hitap eden Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinde destek istedi.


Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, genel seçimde gençlere güvendiğini söyledi. Özellikle ilk kez oy kullanacak genç nüfusa dikkat çeken Kılıçdaroğlu, ” Giresun’da 22 bin 294 genç ilk kez gidecek sandığa oy kullanacak. Şimdi gençler, siz demokrasi istiyor musunuz? Özgürlük istiyor musunuz? İş ve aş istiyor musunuz? Güzel bir ülkede yaşamak istiyor musunuz? Benim size sözüm var. Sizin bütün hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak. Unutmayın sakın.” dedi.
Kılıçdaroğlu, teröre asla geçit vermeyeceklerini ifade etti.
Kılıçdaroğlu, “Terör, bir insanlık suçudur. Kim yaparsa yapsın, nereden gelirse gelsin teröre karşı durmayan zaten insan değildir. Teröre karşı ortak mücadele edeceğiz. Bunu hepinizin bilmesini isterim. Allah’ın yarattığı bu güzel dünyada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Beraber yaşamak istiyoruz. Ön yargılarımızdan kurtulmak istiyoruz. Yeteri kadar kamplaştı bu ülke. Elin oğlu büyüyor, elin oğlu gelişiyor. Biz giderek küçülüyoruz. Ve gelirlerimiz düşüyor. Gençlerimiz geleceğini yurt dışında arıyor. Acaba yurt dışına gidersem işim olur mu, aşım olur mu diye.
Bir müjdem daha var size. Bütün köy okullarını açacağız. Bütün köy okullarını Bütün köy okullarında öğretmenler olacak. Öğretmenle öğrenciyi buluşturacağız. Hiç endişe etmeyin. Köylerde aynı zamanda ziraat mühendisi olacak aynı zamanda veteriner olacak veteriner hekim olacak. Aynı zamanda teknisyenler olacak. Onların aylıklarını, öğretmenin aylığını nasıl devlet ödüyorsa onların aylıklarını da devlet ödeyecek. Onlar size hizmet edecek. Sizin için çalışacak, sizin için üretecek. Dolayısıyla toprağın bereketli olmasını onlar sağlayacaklar. Bundan da bütün arkadaşlarımın, bütün dostlarımın, bütün vatandaşlarımın emin olmasını isterim.
İşsizlik, bütün kötülüklerin anasıdır. Bir anneyi, bir babayı düşünün. Boğazından kesip evladını okutuyor. Üniversiteye gönderiyor. Eğer bir geliri yoksa, eğer iş bulamıyorsa, o evde huzur yoktur. Sözüm söz, her eve huzuru getireceğim. Türkiye için çalışacağız. Her şey çok güzel olacak! Hepinize en içten sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Hepinize huzurlu ve güzel bir Türkiye diliyorum Emin olun her şey çok güzel olacak. ” dedi.

 

Haber Merkezi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL