eğitim Güncel Yerel

Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çocukları Etkinliklerle Buluşturuldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yürütülen mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik proje kapsamında Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü de faaliyetler düzenlemektedir.

Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çocukları Etkinliklerle Buluşturuldu

Proje kapsamında; Merkez İlçedeki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda mevsimlik tarım işlerinde çalışmak üzere Giresun’a gelen vatandaşların okul çağındaki çocuklarına eğitimler verilmektedir. Projenin ilimizde yapılan eğitim faaliyetleri, fındık hasat dönemi olan ağustos ayı içerisindeki yaklaşık bir aylık dönemi kapsamaktadır.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu da Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunu ziyaret ederek, proje kapsamındaki faaliyetleri yerinde gözlemledi. Müdür Tosunoğlu, projede görev alan yönetici ve öğretmenlerden yapılan etkinlik ve çalışmalar konusunda bilgiler aldı. Öğrencilerin yaptığı etkinliklere katılarak onlarla sohbetler etti.

Müdür Tosunoğlu, proje kapsamındaki eğitimlerde öğretmenler tarafından çocuklara; akademik eğitim yanında bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında çeşitli ders, oyun ve etkinliklerle eğitim verildiğini dile getirdi. Burada yürütülen çalışmalarda çocuklara ailelerinden ayrı kaldıkları zaman dilimlerinde güzel ve verimli zaman geçirmelerinin amaçlandığını belirtti.

Müdür Tosunoğlu ziyaretinde öğrencilerin ve öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinledikten sonra proje çalışmasında yer alan Giresun Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu yönetici öğretmenleriyle çocuklarımıza çalışmalarında başarılar diledi.

Müdür Tosunoğlu, fındık hasadında çalışmak üzere mevsimlik tarım işçilerinin Giresun’a gelişleri başlamış olup, bu dönemde tarım işçilerine yönelik eğitim öğretim faaliyetleri de gerçekleştirildiğini belirtti. Bu kapsamda; Müdürlüğü koordinesinde, Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi tarafından, okuma yazma bilmeyen mevsimlik tarım işçilerine yönelik okuma yazma kursu vermek üzere Aksu Mevkiindeki METİP geçici konaklama alanında konteyner sınıf oluşturulduğunu dile getirdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL