Genel Güncel Kültür-Sanat

Konaklama Tesisleri İle Plaj İşletmelerinin Belgelendirilmesi Verildi

Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Basit Konaklama Tesisleri ile Plaj İşletmelerinin belgelendirilmesi yapıldı.

Konaklama Tesisleri İle Plaj İşletmelerinin Belgelendirilmesi Verildi

Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün paylaşmış olduğu açıklama, Basit Konaklama Tesisleri ile Plaj İşletmelerinin Belgelendirilmesine ilişkin Yönetmelik yürürlüğe girmiştir bilgisine ulaşıldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü;“ (Belediye, Özel İdare) alınmış İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı ile faaliyette bulunan ve Turizm İşletme belgesi bulunmayan konaklama tesislerinin; Konaklama Tesislerinin 28.07.2021 tarihinden itibaren bir yıl içinde Turizm İşletme Belgesi almak için Kültür ve Turizm Bakanlığına ya da Basit Konaklama Turizm İşletme Belgesi almak için Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvurmaları zorunludur. Başvuruda bulunmayan konaklama tesislerinin (Otel, Motel, Butik Otel, Apart Otel, Özel Konaklama Tesisleri, Pansiyonlar, Tatil Köyleri, Campingler) 28.07.2022 tarihinden itibaren İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı yetkili idare (Belediye, Özel İdare) tarafından iptal edilip faaliyetlerine son verilecektir.
Belediye, Özel İdare ilk defa İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alan konaklama tesisi basit konaklama turizm işletmesi belgesi almak için Kültür ve Turizm Bakan lığına e-devlet üzerinden müracaat edeceklerdir. Konaklama tesislerinin belgelendirilmesinde İlgili kanun ve yönet meliklere uygun iş ve işlemlerin tesis edilerek mağduriyet, aksaklık ve gecikme yaşanmaması için bu açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.” İfadelerini paylaştı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL