Siyaset

“KALDIĞIMIZ YERDEN BÜYÜK İSTİKRARIMIZ DEVAM EDECEK”

AK Parti Giresun Milletvekilleri Prof. Dr. Nazım Elmas, Ali Temür ve AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamada bulundular.

“KALDIĞIMIZ YERDEN BÜYÜK İSTİKRARIMIZ DEVAM EDECEK”

Toplantıda ilk olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz; “Değerli arkadaşlar bildiğiniz üzere 21 yıldır AK Parti iktidarıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemize hizmet ediyoruz. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde halkımız bir kez daha liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhuriyet’in 100.yılında, 13. Cumhurbaşkanı olarak seçti, bizlere de beraberce görev yapma imkânı vermiştir.
Bizler bu şehrin problemlerini biliyoruz. Öncelikle kaldığımız yerden büyük istikrarımız devam edecek. Cumhur İttifakı olarak hedeflerimizde bu şehrin kalkınması için gerekli ne varsa turizmde, ekonomisinde bu projelerin arkasında olacağız. Seçim öncesi söylediğimiz gibi, bizim için olmazsa olmaz projelerimiz var. Şehrin dinamikleriyle ilgili, şehrin ekonomisiyle ilgili şehrin beklentisi olan projelerimiz var. Bu projelerin başında yine Güney Çevre Yolu Projemiz geliyor. Bu projelerin başında Giresun şehir merkezini ilgilendiren sizin ya da kamuoyunun Dal-Çık olarak tabir ettiği, köprülü kavşak olarak nitelendirilen projeler geliyor. Giresun merkezini, ilçelerini, köylerini civar köyleri ilgilendiren yüz yılın projesi diyebileceğimiz içme suyu problemi projeleri geliyor. Özellikle 2. Organize ve 1.Organize Sanayi Bölgesi’nin şehrimize neler kattığını sizler de yakinen biliyorsunuz. Bizler de bunu bizzat takipçisi olduk ve şehrimize kazandırılması noktasında da elimizden gelen gayreti gösterdik. Bu bağlamda Espiye ve Tirebolu ilçesindeki 3. Organize Sanayi Bölgesi, 4.Organize Sanayi Bölgesi özellikle takibimizde olacak. Bu iki Organize Sanayi Bölgesini de şehrimize kazandırmak için milletvekillerimizin öncülüğünde elimizden gelen tüm gayretin hatta fazlasını yapma çabası içerisinde olacağımızın sözünü veriyorum. Karayollarıyla olan eksikliklerimizi biliyoruz. Genel olarak şehir merkezinin dışında ilçelerdeki projelerin tamamının takipçisi olacağız. ” dedi
Başkan Yılmaz’ın ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Ali Temür; “Güzel bir seçim süreci geçirdik. Giresun’da başarılı bir süreçle seçimi tamamladık. 2. turda cumhurbaşkanlığı seçimiyle alakalı %65’i geçtik. Giresun’umuzla alakalı il başkanı-mızın bahsettiği sorunların tamamının takipçisi olacağız. Sevindirici gelişmeler var. Giresun’umuzdan bir bakanımız var, Mehmet Fatih Kacır. Yanımızda olacak, bize destek olacak Genel Başkan Yardımcımız zaten görevine devam ediyor, Nurettin Canikli Bey. Biz tüm bu güçleri toplayarak değerlendirerek Giresun’umuza inşallah hayırlı hizmetler yapacağız. Şu anda çalışmalara başladık. Dereli yolumuzun daha önceki imalat kısmı bitti. Ufak tefek sıkıntılar dışında trafiğe açıldı. Eğribel Tünelimiz tamamen trafiğe açıldı. Yine bizim Çaldağ Batlama Bölgesi’nde daha önce basın mensuplarımızın hep sorduğu karanlık dere bölgesinin yarma işlemi başladı. Orada çok keskin bir virajımız vardı. Yukarıda fabrikalarımız var. Tırlar devamlı trafikte. Dolayısıyla orayı hızlı bir şekilde bitireceğiz. İnşallah bundan sonra da sizlerin de desteğiyle, tavsiyeleriyle Giresun’umuza en güzel hizmetleri yapmaya çalışacağız arkadaşlar.” ifadelerini kullandı.
Son olarak Milletvekili Nazım Elmas; “Öncelikle bu yeni dönemi memleketimize, milletimize ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Elbette Türkiye’miz güçlendikçe, içeride birlik ve beraberlik içerisinde oldukça içeride halkın büyük oranda desteğini aldıkça bu dünya genelindeki itibarımızı, ağırlığımızı ve gücümüzü arttırıyor. Bulunduğumuz jeopolitik ortam, bulunduğumuz yer, dünya üzerinde bulunduğumuz yer. Bütün bu alanlarda bizim birlikte güçlü ve siyasi bakımdan, askeri bakımdan her alanda kendini geliştirmiş bir ülke olmamızı zorunlu hale getiriyor. Biz bunu sağladıkça da dünya üzerinde etkimizin arttığını Birleşmiş Milletler de taraftarlarımızın çoğaldığını ve uluslararası camiada sözümüzün dinlendiğini görüyoruz. Biz büyük ülkeyiz. Öncelikle böylesi bir ülkenin mensubu olmaktan da hepimiz gurur duyacak bir seviyeye geldik. Bu bahtiyarlık ve gurur da bizim için elbette ki bir başlangıç. Bundan sonraki günlerde gerek savunma sanayindeki başarılarımız, siyasi alandaki başarılarımız, Türkiye’mizi dünyanın çok daha önde ülkesi haline getireceğini hep beraber göreceğiz ve buna inanıyoruz. Elbette Türkiye ve Giresun bağlamına geldiğimizde burada da daha önceden yapılmış, planlanmış, başlatılmış projelerimiz var gerek bakanlarımız, gerekse önceden Giresun’a hizmet etmek üzere seçilmiş milletvekillerimizin kaldığı yerden, bıraktığı yerden bunları sürdüreceğiz. Şimdi yeniden çok daha güzel bir ortamda, daha hızlı bir şekilde bu projeleri gerçekleştirmek bir an önce bitirmek gibi bir hedefi gayet rahat bir şekilde sağlayabiliriz. Değerli Milletvekilimiz Ali Temür Bey’le geçen hafta bakanlarımızı ziyaret ettik. Bu hafta yine mevcut bakanlarımızı ziyaret ederek onlarla Giresun için bir başlangıcı yapmayı arzuluyoruz. Bizim burada uzun yıllar gündeme gelmiş bir çevre yolumuzun bu dönemde inşallah daha ilerleyeceğini ve sonuç alacağımızı düşünecek bir çalışmanın içerisinde olacağız. Çevre yolu bizim için sadece buradan araçların hızla geçtiği bir yol değil. Çevre yolu üzerinden, etrafında birtakım çalışma mekanlarının küçük sanayi sitelerinin, küçük atölyelerin, fabrikaların olacağı çok daha Giresun ekonomisine katkı sağlayacağımız alanların da açılması demektir. Belki seraların, hayvancılıkla alakalı yerlerin Giresun ekonomisine katkı yapacak birtakım işletmelerin çevre yolu etrafında yeni açılacak alanlarda Giresun ekonomisine katkı yapacağının hesabını ve planlamasını yapıyoruz. Giresun’daki şehir içi trafiğini rahatlatalım gibi bir şey değil. Onun belki %20‘si trafikle alakalı kısım. Ama çevre yolu üzerinden bizim sağlayacağımız diğer ekonomik girdilerin de şu anda planlamasını yapmaktayız. Çalıştıklarımızın değerlendirilmesi noktasında fırsat verildiğinde yapıyoruz. Biz bu havayı birlikte sağladığımız takdirde Giresun’da çok güzel şeyler olacağını biliyoruz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL