Genel Güncel

JİMNASTİKT’E GİRESUN’ DA BİR İLK DAHA YAŞANDI…

Türkiye Jimnastik Federasyonu 2024 yılı faaliyet programında yer alan ve Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2023-2024 yılı okullar arası artistik jimnastik il birinciliği 21/02/2024 tarihinde ilimizde ilk defa yapılmıştı.

JİMNASTİKT’E GİRESUN’ DA BİR İLK DAHA YAŞANDI…

Türkiye Jimnastik Federasyonu 2024 yılı faaliyet programında yer alan ve Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2023-2024 yılı okullar arası artistik jimnastik il birinciliği 21/02/2024 tarihinde ilimizde ilk defa yapılmıştı. Şimdi ise Parkur il birinciliği geniş katılımla yapıldı. 20 Nisan 2024 tarihinde Piraziz Kapalı Spor Salonunda yapılan Parkur yarışmasında ilimizden toplamda 120 sporcunun katılımıyla tüm yaş gruplarında yarışma gerçekleştirildi. Sporcular dereceye girmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler. Sporcu velileri ve Pirazizli spor severler de ilk defa bir parkur yarışmasını izleyerek yarışmaya büyük ilgi gösterdiler.

Sporcuların aileleri çocuklarını izlerken heyecanlı dakikalar geçirdiler. Piraziz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı kapalı spor salonunda yapılan  Parkur yarışmasında dereceye giren sporculara kupa, madalya ve başarı belgeleri ödül töreniyle verildi. Yarışmaya Piraziz Belediye Başkanı Muhammet Esat AYYILDIZ da gelerek sporculara başarılar diledi. Yarışma sonrasında Giresun Jimnastik İl Temsilcisi Yunus İLHAN yaptığı açıklamada, şubat ayında okul sporları kapsamında Artistik Jimnastik İl Birinciliğini düzenleyerek ilimizde bir ilki gerçekleştirmiştik. Giresun’da tarih yazmaya devam ederek bugün da Parkur il birinciliğini ilimizde ilk defa yapmanın gururunu yaşamaktayız. İlimizde Jimnastik konusunda farkındalık yaratarak Jimnastiği daha geniş kitlelere yaymayı amaçlamaktayız. Bu yarışmada dereceye giren sporcular Türkiye Şampiyonasına katılarak ilimizi temsil edeceklerdir. Bu katılımla da ilimizde bir ilki yaşayacağız. Bu yarışmanın düzenlenmesinde katkıları olan Jimnastik Federasyonu Başkanlığımıza, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Piraziz İlçe Spor müdürlüğümüze desteklerinden dolayı ilimiz ve Federasyonumuz adına teşekkür ederim. Önümüzdeki günlerde jimnastik branşında çeşitli yarışmalar düzenleyeceğiz. Parkur il birinciliği müsabakalarının yapılması için büyük emek gösteren Milli Sporcu Fazıl KARAMAN hocama ayrıca teşekkür ederim.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL