Genel Güncel

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı VKS Üzerinden Gerçekleştirildi

Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat IŞIKHAN başkanlığında, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına katıldı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı VKS Üzerinden Gerçekleştirildi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı VKS Üzerinden Gerçekleştirildi

Vali Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat IŞIKHAN başkanlığında, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat IŞIKHAN başkanlığında, 25 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya ilimizden; Sayın Valimiz Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ ,Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih YAKINOĞLU ,ilgili kamu kurum ve kuruluşları, meslek odası başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ilk olarak il istihdam ve mesleki eğitim faaliyetlerine dair detaylı denetim raporları incelendi. Katılımcılar, raporlar üzerinden olası iyileştirmeler ve düzeltmeler konusunda görüşlerini paylaştı.

Ayrıca, 2024 yılı Şubat ve Mart aylarında gerçekleştirilen olağanüstü toplantılarda alınan kararlar değerlendirilerek, bu kararların uygulanma süreçleri ve elde edilen başarılar detaylı bir şekilde ele alındı.

Millî Eğitim Bakanlığının 2024/36 sayılı Genelgesi gereğince, öğrencilerin işletmelerde mesleki eğitim ve staj çalışmalarında alan/dal derslerinin eğitiminin yapıldığı atölye ve laboratuvarlarda İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili yapılan çalışmalar da detaylı bir şekilde ele alındı. Özellikle, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki bilinçlerinin artırılması için neler yapılabileceği üzerinde duruldu.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı tarafından kurumun 2024 yılında yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verildi.

BİN YEDİ YÜZ SEKSEN KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

2024 yılı içinde kuruma; 5 bin 227 kadın ve 5 bin 503 erkek olmak üzere toplam 10 bin 730 iş arayan vatandaşımızın başvuruda bulunduğu, aynı dönem içinde kamu sektöründen 32, özel sektörden 2 bin 371 kişi olmak üzere toplam 2 bin 403 kişilik açık iş talebi alındığı, bu dönem içinde kamuya 3, özel sektöre ait işyerlerine ise 46 engelli ve bin 731 normal işsiz olmak üzere toplam bin 777 işsiz vatandaşımızın yerleştirildiği, ilk dört aylık dönem içinde istihdama kazandırılan kamu ve özel sektör toplam işçi sayısının ise bin 780 kişiye ulaştığı aktarıldı.

Bu dönemde 69 kurs ve program düzenlendiği, programlara 499 kadın ve 271 erkek olmak üzere toplam 769 işsiz vatandaşın katıldığı, il genelinde faaliyet gösteren özel sektör işletmelerinde 30 İşbaşı Eğitim Programı’nın açıldığı, bu programlara 47 kadın, 30 erkek olmak üzere toplam 77 işsiz vatandaşın katıldığı belirtildi.

Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde 39 TYP düzenlendiği, düzenlenen TYP’lere 451 kadın ve 241 erkek olmak üzere toplam 692 işsiz vatandaşımızın katıldığı, dönem içinde istihdam seferberliği kapsamında bin 347 işverenlik ile temas ve ziyaret yoluyla irtibat kurulduğu, kurumun istihdamla mücadele kapsamındaki yürüttüğü hizmetleri konusunda bilgilendirme çalışması yapıldığı, kurum personelleri tarafından 5 bin 136 işsiz vatandaşımızla bireysel görüşme yapılarak İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetinin verildiği ifade edildi.

228 işsiz vatandaşımıza cv hazırlama ve iş arama becerileri eğitimini kapsayan iş kulübü hizmeti verildiği, 18 eğitim kurumu ziyareti yapılarak bin 973 öğrenciye mesleklerin tanıtımı ve geleceğin meslekleri konularında bilgilendirme çalışması yapıldığı aktarıldı.

Dönem içerisinde pasif işgücü hizmetleri kapsamında 2 bin 358 kişiye işsizlik ödeneği bağlandığı, bu kişilere işsizlik ödeneği kapsamında 31 milyon 857 bin 726 TL ödendiği, yarım çalışma ödeneğinden ise 7 kişinin yararlandırıldığı, bu kişilere yarım çalışma ödeneği kapsamında 62 bin 621 TL ödeme yapıldığı belirtildi.

Toplantının son bölümünde ise katılımcılar, istihdam ve mesleki eğitimle ilgili dilek ve temennilerini paylaştılar.

Toplantı, alınan kararların özetlenmesi ve bir sonraki toplantının tarihinin belirlenmesiyle kapatıldı.

Sayın Valimiz, toplantıyla ilgili olarak “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Prof. Dr. Vedat Işıkhan başkanlığında video konferans sistemi üzerinden düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına katıldık.” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan da toplantıyla ilgili olarak yapmış olduğu paylaşımda “İstihdam ve mesleki eğitim alanlarında çok taraflı sosyal diyalog mekanizmalarını güçlendirmeye devam ediyoruz.

Kıymetli Valilerimiz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlerimiz, kamu kurumlarımız ve sosyal tarafların temsilcilerinin katılımlarıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantımız’ı video konferans yöntemiyle gerçekleştirdik.

İllerimizde istihdamı ve güvenli iş ortamlarını destekleyen programları hayata geçirmeye devam edecek, işsizlikle kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz.” sözlerine yer verdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL