Genel Güncel

HACI ADAYLARI KUTSAL YOLCULUĞA HAZIR

Giresun İl Müftülüğünce kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik “Hac Eğitim Semineri” düzenledi.

HACI ADAYLARI KUTSAL YOLCULUĞA HAZIR

Giresun İl Müftülüğünce kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik “Hac Eğitim Semineri” düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2024 yılı hac organizasyonu kapsamında hacca gidecek hacı adayları için “Hac Eğitim Seminerleri” gerçekleştiriliyor.

İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde düzenlenen seminerlerde hacı adayları, kutsal topraklara gidecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Bu kapsamda Giresun İl Müftülüğünce, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik “Hac Eğitim Semineri” düzenlendi.

Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii’nde düzenlenen seminerde katılımcılara hac ibadeti hakkında bilgilendirme ve tavsiyelerde bulunuldu.

Seminerde İl Müftüsü Selçuk KILIÇBAY, ”Hac yolculuğundan önce maddi ve manevi hazırlık”, ”Hac ve umrede bir arada yaşama sevinci”, İl Müftü Yardımcısı Fatih SARIGÜL, ”Haccın hikmeti ve sembollerin anlamı”, ”Uygulamalı hac ibadeti”, Uzman Vaiz Gülay AYAR , ”Kadınlara özgü konular”, Yağlıdere İlçe Müftüsü Abdullah BAL, ”Hac yolculuğunda önemli hususlar”, ”Hac ve umre menasiki”, Şube Müdürü İsmail AYDIN, ”Hacda çevre bilinci”, ”Medine ve Mekke ziyaret yerleri”, Dr. Berkant OK ise, ”Temel sağlık bilimleri” konularında sunum gerçekleştirdi.

Hacca gidecek vatandaşlara valiz, omuz çantası, Kur’an-ı Kerim ve Meali, ilmihal ile hacda yapılacak dualarla ilgili kitap ve hac rehberi hediye edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL