Yerel

Giresun’da Faaliyet Yürüten Ticaret Ve Sanayi Odaları İle Borsadan Ortak Bildiri

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası ile Giresun Ticaret Borsası ortak toplantısında ilimizi ve ticari sektörleri ilgilendiren kararlar alındı.

Giresun’da Faaliyet Yürüten Ticaret Ve Sanayi Odaları İle Borsadan Ortak Bildiri

Bu kapsamda ulaşım başta olmak üzere sanayi bölgeleri ve teşvik destekleri ile finansa erişim konularının gündeme geldiği toplantı, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fatoğlu ile Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük başkanlığında yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Alınan kararlar ise şu şekildedir;

1-)Finansa erişimde yaşanılan sorunların her geçen gün artması ve akabinde yüksek faiz oranları ile taksit sayısının darlığı işletmelerimizi mağdur etmektedir. Hayatın normal seyri ve KOBİ tarzında işletmelerimizin ayakta kalabilmesi adına ticari kredi destek paketinin devreye alınması şarttır.

2-)İşletmelerimizin ara eleman sorunu her geçen gün artmaktadır. Daha önceden imalat sektörünü kapsayan nitelikli eleman sorunu bugün perakende sektörünü de etkilemeye başlamıştır. Ticaret liseleri ile meslek liselerinin aktif hale dönüştürülmesi ve ara eleman sorununun çözümü noktasında milli bir politika ortaya konulması gerekmektedir.

3-) Uzun zamandır bekleyen Giresun turizmi için önemli bir proje olan yaylalarımızdaki imar sorununun (1/1000 ölçekli) çözümü turizm yatırımcılarımızın en önemli beklentisidir. Kulakkaya ve Kümbet başta olmak üzere turizm sahalarında imar düzenlemesi ile mevcut tesislerin modernizasyonu zorunlu hale gelmiştir.

4-) Giresun’un kalkınması ve katma değerli ürünlerin imalatı açısından bölgemiz için planlanan ve kuruluşu gerçekleştirilen 3. ve 4. OSB yatırımlarının altyapı ve kamulaştırma aşamaları resmi hüviyete büründürülerek çözüme kavuşturulması şarttır. Ayrıca Şebinkarahisar-Alucra ve Çamoluk bölgelerini kapsayacak olan 5. OSB etüt çalışmaları da hızlandırılmalıdır.

5-)Bölgemizin işçi ve işveren maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle istihdama yönelik teşviklerin pozitif manada gündeme alınması, revize edilmesi ve kalıcı hale dönüştürülmesi gerekmektedir. Ayrıca Giresun’un yer aldığı 5. teşvik kapsamının 4. kapsam kriterlerine büründürülme konusu şuan konuşulmakla birlikte, böyle bir uygulamanın ilimiz başta olmak üzere Kalkınmada Öncelikli Vilayetler adına sıkıntılar doğuracağı bilinerek bu yönde bir uygulamanın kabul edilemeyeceği bilinmelidir.

6-) Giresun sınırları içi bahçelerde görülen fındık kokarca (kahverengi) zararlısı ile ilgili ilimizdeki kurumlarla işbirliği yapılması öncelikli çalışmalar içinde yer almalıdır.

7-)Samsun’dan Sarp’a (Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon-Rize-Artvin) kadar planlanan ve şuan ilgili bakanlığın taslak çalışmaları kapsamında yer alan demiryolu projesinin 2024 yılı yatırım programına mutlak alınması gerekmektedir.

8-)Giresun’un araç trafiği başta olmak üzere ticari ve sosyal yapılarını da pozitif etki yaratacak olan Giresun Güney Çevre Yolu Projesinin nihayete ulaştırılması gerekmektedir. İlimizin sahil bandında yer alan dört, ayrıca Ordu ili Gülyalı ilçesini kapsayan projenin 2024 yılı yatırım programına alınması iş dünyasının en önemli talebi içinde yer almaktadır.

 

Haber Merkezi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL