Yerel

Giresun İl Özel İdaresinden İçme Suyuna Büyük Yatırım

Köylerin içme suyu sorununun çözümü için dev adımlar atılmaya devam ediyor. Bu alanda Giresun İl Özel İdaresi tarafından projelendirilen merkeze bağlı 32 köyün içme suyu projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Giresun İl Özel İdaresinden İçme Suyuna Büyük Yatırım

Etüt çalışmaları 2019 yılında tamamlanan içme suyu projesi kapsamında 1.etapta 24 köyün yararlanacağı çalışmalar içerisinde İNİŞDİBİ-MESUDİYE-TAŞHAN mevkiine kadar olan hat yapıldı ve tamamlandı.
1.Etap 3.Kısımdan Lapa, Hisargeriş, Uzgara ve Burhaniye köyleri suya kavuştu ve su kullanımına başlanılmıştır. 1.Etap 5.Kısım ihalesi yapıldı ve çalışmalarda devam ediyor. 1. Kısım 5. Etap yılsonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.
1. Kısım 5. Kısım tamamlandığında Mesudiye, Sıvacı, Kemaliye, Ergence, Yukarıalınlı, Orhaniye, Uzgur, Camili, Beyazıt, Evrenköy, Akıncı ve Seyitköy Köyleri su kullanımına başlayacaktır. 1. Kısım 6.Etap etüt ve proje çalışmaları devam etmekte olup, bu hatlarında tamamlanması sonrası Mesudiye, Yazlık, İncegeriş, Gürköy, Ülper, Çavuşoğlu, Çiçekli ve Ortaköy Köyleri de suya kavuşmuş olacaktır. Bu etapların tamamlanmasına müteakip 24 Köyün su sorunu çözülmüş olacaktır.
Toplamda 1. Etapta 24 Köyün içme suyu projesi tamamlandığında 2023 birim fiyatlarıyla Devlete maliyeti 52.000000 milyon lira olacak.

 

Haber Merkezi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL